Habanera domaćin Mediterranean best dance – BAR OPEN

Plesni klub Habanera, uz podršku Plesnog saveza Crne Gore, ovog vikenda će biti domaćin najprestižnijeg plesnog takmičenja Mediterranean best dance – BAR OPEN, koje će se održati u Sportskoj dvorani Topolica od 24. do 26 juna.

Ovogodišnja manifestacija, 13-a je po redu i od samog osnivanja ima međunarodni karakter, jer pored učesnika iz Crne Gore, učestvuju i plesači iz Sjeverne Makedonije, Srbije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Rusije, Grčke, Rumunije, Njemačke i Hrvatske.

Prema riječima Ljilje Nikolić, koreografkinje i rukovodioca plesnog studija „Habanera“, ovo takmičenje je od velikog značaja za promociju plesa sa kulturnim, sportskim i umjetničkim vrijednostima i okuplja veliki broj plesača, trenera, koreografa, sudija i renomiranih stručnjaka iz oblasti plesa.

„Osim takmičenja, festival nudi učesnicima cjeloviti doživljaj boravka u našem gradu, gdje će u toku trajanja festivala biti ostvareno više od 2.000 noćenja, što je značajno, ne samo za Bar kao destinaciju, već i za cjelokupni crnogorski turizam. Organizacija festivala ima za cilj da unaprijedi regionalnu saradnju među klubovima, razvoj i usavršavanje mladih plesača, da ohrabri i ojača domaću plesnu scenu, kao i da skrene pažnju javnosti na značaj plesa za razvoj budućih zdravih generacija“, istakla je Nikolić.

U programu festivala novitet ove godine je plesni seminar koji će po prvi put u našoj zemlji predstaviti eminentne stručnjake i predavače iz različitih plesnih stilova. Plesači, koreografi i treneri imaće priliku da usavrše svoje znanje na seminaru sa: Baiba Klints (Litvanija), EzTwins (Slovenija), Matic Zadravec (Slovenija), Filippo Ranaldi (Italija), Valery Bouwknegt (Holandija), Matewz Česen (Slovenija) .

Program:

– 23. i 24. jun – plesni kamp sa predavačima iz hip hopa, modernog i jazz plesa

– 25. i 26. jun – internacionalno takmičenje u plesnim stilovima : hip hop, jazz, modern, street show, disco dance, latino za sve uzrasne kategorije.

Program u subotu počinje od 14 do 21 sat, a u nedjelju traje od 9 do 21 sat.

Share.

Comments are closed.