Hor Antivari musica upisuje nove članove

“Mješoviti kamerni hor ‘Antivari musica’ upisuje nove članove. Pozivamo sve od sedam do 70 godina, koji vole da pjevaju i žele da nam se pridruže, da dođu na audiciju”, kazao je za Radio Bar i Bar Info osnivač, predsjednik, umjetnički rukovodilac i dirigent hora, mr Miro Kruščić.

Hor ‘Antivari musica’ osnovan 2006. godine, a tokom 17 godina postojanja, ostvario je zapažene nastupe, kako u zemlji tako i u inostranstvu.

“Nastupali smo u Njemačkoj, Rusiji, Turskoj, Češkoj, Italiji, Austriji, Hrvatskoj, BiH, Grčkoj, Albaniji, Makedoniji, Mađarskoj, i u Crnoj Gori na gotovo svim festivalima. Osvojili smo brojne prve i druge nagrade, zahvalnice, pohvale, povelje na međunarodnim takmičenjima. Učestvovali smo na svim najznačajnijim državnim praznicima”, podsjetio je mr Kruščić.

 Članovi hora su većinom muzički obrazovani, a repertoar redovno obogaćuju novim kompozicijama.

mr Miro Kruščić

“Na repertoaru su svjetovne i duhovne kompozicije raznih autora sve do 20. vijeka, ali i filmska, evergrin, pop muzika, kao i razne obrade i aranžmani crnogorskih kompozitora na temu ili motiv crnogorskog narodnog melosa”, dodao je mr Kruščić.

Dirigent Mr Miro Kruščić je rođen 1978. godine u Baru. Diplomirao je na Muzičkoj akademiji na Cetinju 2003. godine i na istoj akademiji magistrirao 2011, u klasi prof. Darinke Matić Marović. Pored uspješnog pedagoškog rada na Cetinju i u Baru, bavi se i umjetničkim radom. Trenutno radi kao profesor hora u Muzičkoj školi “Petar II Petrović Njegoš” u Baru.

Share.

Comments are closed.