Humanitarna akcija za pomoć Mariji Nikčević sa Cetinja

Na Trgu Vladimira i Kosare danas je održana humanitarna akcija za pomoć Mariji Nikčević sa Cetinja koja boluje od karcinoma, i njenoj porodici. Akciju su pokrenule Baranke Vasilisa Savić i Tamara Maljević, koje su za Marijino stanje saznale preko društvenih mreža, posredstvom apela kojeg je uputila NVO „Pruži ruku Crna Goro“.

Akcija u Baru podrazumijevala je prodaju polovnih stvari- garderobe, obuće i nakita, doniranih od strane naših sugrađana koji su, nezavisno od pola i dobi imali želju da učestvuju i pomognu porodici Nikčević i njihovoj Mariji.

„Sasvim slučajno smo došle na ideju da organizujemo humanitarnu akciju za gospođu Mariju sa Cetinja. Htjele smo, na neki način, da joj pomognemo, jer živi u lošim uslovima, a pritom boluje od teške bolesti“, kazala je Maljević.

Donirane stvari su prodavane po niskim cijenama, kako bi pomogli i našim sugrađanima koji nijesu u mogućnosti, da sebi priušte garderobu ili obuću.

„Zajedno smo organizovale malu, ali uspješnu humanitarnu akciju za Mariju i njenu porodicu. Koliko god novca da se skupilo, smatramo da je svaka pomoć dobrodošla i da je velika ukoliko je od srca i iskrena. Ovim putem se zahvaljujemo svim učesnicima koji su podržali ideju“, istakla je Savić.

Na štandovima su bile i kutije za novčane donacije, a sva sredstva će biti uplaćena na Marijin žiro- račun.

Organizatorke ove humanitarne akcije su se zahvalile Opštini Bar koja im je dala na korićenje javni prostor, Ćazimu Alkoviću iz Udruženja maslinara Bara i Marku Kosoviću koji je besplatno prevezao štandove.

Posebnu zahvalnost mlade humanistkinje uputile su NVO „Pruži ruku Crna Goro“ preko koje su saznali za Marijinu situaciju.

Marija boluje od teške bolesti, karcinoma koji joj je pronađen na dva mjesta.

Organizatorke apeluju na sve ljude dobre volje da pomognu Mariji i njenoj djeci (šest i 16 godina) novčano, ili u vidu hrane i sredstava za higijenu. Porodica Nikčević živi od 150 eura socijalnog primanja, od čega plaćaju i stan.

Uplata se može izvršiti na žiro-račun porodice Nikčević: 535-2000100021274-25

Share.

Comments are closed.