IPA Games 2022. početkom maja u Baru

U Baru će početkom narednog mjeseca biti održan nesvakidašnji sportski događaj. Oko 800 učesnika iz 25 zemalja, od 8. do 13. maja, će se takmičiti u više različitih disciplina, ekipno i pojedinačno. Prvi put na ovakvim igrama će se pojaviti maskota igara, koju je osmislio naš čuveni karikaturista Goran Šćekić.

Na takmičenju pod nazivom IPA games 2022. učestvuju članovi Međunarodne policijske asocijacije, aktivni ili ili penzionisani članovi bezbjednosnih agencija.

“Ovo je jedna vrsta specijalne policijske Olimpijade sa velikim brojem takmičara. Ovo je međunarodna policijska asocijacija IPA. Izvlačenje parova za IPA games 2022. obavljeno je prošle nedjelje u SD ‘Topolica’. Ova asocijacija ima 360.000 članova. Po pravilniku imamo 6 disciplina. Imaćemo i otvaranje i svečani defile, a imaćemo, kao i muzički program na otvaranju”, rekao je za Radio Bar i Bar Info Vojislav Dragović, jedan od organizatora takmičenja.

Ovaj veoma bitan događaj za našu zemlju, sem sportskih aktivnosti biće bogat i mnogim kulturno zabavnim sadržajima. Po riječima Ivana Kovača direktora TOB-a, ovaj događaj nema samo sportski karakter.

“ Javlja nam se veliki broj učesnika i upravo zbog toga moramo osmisliti raznovrstan program. U tome će pomoći TO Bar. Jedna od naših aktivnosti je i sportski turizam. To je predviđeno i akcionim planom, tako da je ovo takmičenje došlo u pravo vrijeme. Predsezona, veliki  broj učesnika, sve su to preduslovi da ovaj događaj pozitivno utiče na našu ponudu. Bar je prepoznat kao bezbjedna zona, otuda ne čudi ni ovoliko interesovanje” dodao je Kovač i istakao da će biti organizovan i koncert Željka Samardžića 9. maja.

Po riječima organizatora, osim učesnika u Baru će boraviti i veliki broj njihovih porodica, a za sve njih biće osmišljen raznovrstan program.

“ Tu će nam pomoći naši partneri iz TOB-a. Nema sumnje da će na pravi način odgovoriti ovom pozivu. Bar je specifičan grad i biće primamljiv svima koji dođu,” zaključuje Dragović.

Share.

Comments are closed.