Izložba radova nastalih na Likovnoj koloniji

“Kreativni hab” večeras u 20h u Starom gradu, ispred Palate 85, organizuje otvaranje izložbe radova nastalih tokom prve Likovne kolonije u njihovoj organizaciji početkom jula.

“U inspirativnom ambijentu unutar starobarskih bedema, od 5 do 10.jula, živjeli su i stvarali naši mladi akademski umjetnici Ina Martinović, Irvin Masličić, Ana Šćekić, Aleksa Tomović i Marko Rakonjac. Oni će se predstaviti publici sa po dva svoja rada”, najavila je program menadžerka “Kreativni hab”-a mr Maja Čakalović.

 Smisao ove Likovne kolonije, koja će, kako vjeruje, postati  tradicionalna je – podsticaj, propagiranje, popularizacija i realizacija likovnog stvaralaštva, čime se obogaćuje kulturna baština.

“Stari grad Bar obogaćen je još jednim kulturno-umjetničkim uporištem koje nosi prostor u kom se nalazi a koji  doprinosi uzdizanju kulturne baštine kroz umjetnost.Svoj talenat i ljubav prema radu i profesiji u prvoj Likovnoj koloniji u Starom gradu iznijeli su naši akademski slikari i vajari.Na učešću i djelu im zahvaljujemo”, navela je mr Čakalović.

 Likovna kolonija u Starom gradu zamišljena je kao manifestacija likovno-umjetničkog stvaralaštva slikara i vajara iz zemlje i regiona, koji tokom petodnevnog kolektivnog života i rada, inspirisani i podstaknuti ambijentom u kojem borave, realizuju i popularizuju likovno stvaralaštvo.

Share.

Comments are closed.