Kira Kolomijec zasijala na klavirskim takmičenjima

Učenica ŠOMO “Petar II Petrović Njegoš” Kira Kolomijec, dobitnica je nagrada na IX Međunarodnom pijanističkom takmičenju Udruženja ljubitelja umetničkog stvaralaštva (ULJUS), koje je online organizovano u Smederevu i na Međunarodnom takmičenju „II International Online piano competition Sergei Rachmaninoff“ u Sarajevu.

“Kira se nadmetala u disciplini klavir solo. Na oba takmičenja postigla je izvanredan uspjeh (dvije II nagrade), što je rezultat redovnog vježbanja, marljivog rada, posvećenosti i ljubavi prema muzici“, sa ponosom ističe direktorica ŠOMO, Danka Popović.

Talentovana Kira u barskoj Muzičkoj školi nastavu klavira pohađa u klasi profesorice Milene Perović, koja je maloj pijanistkinji, od njenih prvih muzičkih koraka do danas, velika podrška na izazovnom putu muzičkog obrazovanja i napretka.

“Kao Kirina profesorka izuzetno sam zadovoljna njenim odličnim rezultatima na važnim takmičenjima. Nastupala je u prvoj kategoriji i kategoriji A, gdje je bilo preko 60 učesnika iz cijelog svijeta. Za nas je ovo veliki uspjeh, s obzirom da smo imali dosta ‘praznog hoda’, poteškoća zbog epidemioloških mjera i nemogućnosti realizovanja nastave na način karakterističan za uobičajene okolnosti. Moram pohvaliti organizatore takmičenja koji su u ovako delikatnoj situaciji uspjeli da nam obezbijede nastup online. Učešće online prijavom dostupno je svoj djeci koja su nadarena, muzikalna i žele da pokažu umijeće, a da to ne iziskuje finansijske troškove i ono najvažnije – vrijeme, kojeg sve manje imamo”, kazala je za Radio Bar i Bar Info profesorica Milena Perović.

Share.

Comments are closed.