Klizište u Dobroj Vodi oštetilo put

Obilne padavine su 4. januara izazvale oštećenje gornjeg puta u naselju Dobra Voda, iznad osnovne škole prema Pečuricama, dok na donju, glavnu cestu, klizište nije uticalo.

„Teren u tom dijelu naselja uvijek ‘radi’, opasnost od klizišta na tom lokalitetu uvijek postoji, možemo reći i da je očekivana, posebno u periodu kada kiša danima bez prestanka pada. To je dionica gdje su nekada bili izvori, pa ni u sušnom periodu nije rijetko popuštanje terena, a kamoli kada su ovako obilne padavine“, objašnjava mještanin Elvir Kalamperović. On je mišljenja da se ovaj problem dugoročno ne može sanirati, zbog voda koje će i ubuduće izazivati klizišta.

Iako je put, kako navodi Kalamperović, prohodan, a ni zaobilaznica kao alternativa nije daleko, među mještanima je prisutan strah za kuće koje, ako klizište bude imalo ozbiljnije razmjere, mogu biti ugrožene.   

Sekretar Sekretarijata za stambeno-komunalne poslove Vesko Gvozdenović saopštio je da će sjutra saobraćajni inženjer izaći na teren i procijeniti kakva je situacija i stepen oštećenja puta, na osnovu čega će, ako procijeni da postoji bezbjednosni rizik, donijeti rješenje o zabrani odvijanja saobraćaja na toj dionici do sanacije terena.

„Nadležnost Sekretarijata jeste preporuka za obustavu saobraćaja u slučaju elementarnih nepogoda i drugih situacija koje se mogu nepovoljno odraziti na njegovu bezbjednost. U skladu sa situacijom na terenu i u komunikaciji sa Komunalnom policijom odlučićemo koji će biti naredni koraci“, saopštio je Gvozdenović.

Sekretar Sekretarijata za imovinu, zastupanje i investicije Vido Dabanović ističe da u trenutku dok je klizište još uvijek aktivno, a pri tom kiša i dalje obilno pada, nije moguće otpočeti sanaciju. Ona će uslijediti nakon smirivanja tla i poboljšanja vremenskih prilika.

Share.

Comments are closed.