Vlada odobrila gradnju hotela sa pet zvjezdica u Baru

Vlada je prekjuče prihvatila da na listu razvojnih projekata iz oblasti turizma, na osnovu koje se investitorima mogu dodijeljivati crnogorsko državljanstvo, uvrsti projekat izgradnje kondo hotela “Liko Soho” u Baru.

Kako je navedeno u obrazloženju, riječ je o gradnji hotela koji će imati 5 zvjezdica sa 322 smještajne jedinice, čija je predračunska vrijednost 58 miliona.

”Namjera investitora je da u okviru hotela sa kondo modelom poslovanja otvori 300 novih radnih mjesta. Predviđeni završetak izgradnje hotela je 1. avgust 2026. i hotel će prve goste primiti u prvom kvartalu iste godine. Investitor planira da proda sve 322 smještajne jedinice, a prosječna cijena po smještajnoj jedinici iznosi 521.000 eura. Interna stopa rentabilnosti iznosi 62%, a period povracaja investicije 6 do 7 godina”, navedeno je u obrazloženju.

Investitor ovog kondo hotela je “Liko Soho Group”, čiji su osnivači “Liko Holding” iz Ukrajine i “Soho Group”.

Prema odluci bivše Vlade, pravo na državljanstva može dobiti investitor koji u južnoj regiji uloži u razvojni projekat najmanje 450 hiljada eura, odnosno u ovom slučaju uslove ispunjava skvako ko kupi apartman u iznosu većem od ove cifre.

Share.

Comments are closed.