Kompanija Kalamper obilježila veliki jubilej; Donacija Opštoj bolnici

Jedan od najuspješnijih barskih privrednih subjekata, porodična kompanija „Kalamper“ obilježila je večeras respektabilnih 30 godina rada. U prelijepom ambijentu „Kalamper Hotel & Spa“ ova složna porodica ugostila je stotinjak prijatelja i poslovnih partnera, koji su uživali u pažnji domaćina, gastronomskim delicijama, biranim vinima. Kompletan ugođaj upotpunjen je zvucima violine i harmonike. Veče je zaokruženo na lijep način- Kalamperovići su vrijednom donacijom barskoj bolnici, iznova potvrdili da s pravom važe za jedne od najvećih filantropa u gradu pod Rumijom.

Goste je u ime kompanije pozdravio direktor Elvir Kalamperović, podsjećajući da su firmu, otvaranjem minimarketa davne ’92-ge, formirali njegovi otac i majka.

„Već tada je na vidiku bilo da će se porodični biznis razvijati u dobrom pravcu. Radili smo izvoz južnog voća za Srbiju, Hrvatsku… Vremenom smo napredovali. Nakon Damirovog i mog povratka sa školovanja, roditelji su nam puni povjerenja, ukazali čast da vodimo kompaniju. Na tome smo im bezrezervno zahvalni“, istakao je Elvir.

Progresivan razvoj firme ilustrovao je podatkom da kompanija, koja je na početku imala dvoje zaposlenih, sada broji 165 stalnih radnika, a ta brojka tokom sezone premašuje i 200.

„Razvijali smo se od marketa do restorana, počeli smo da izvodimo građevinske radove, gradili objekte, otvorili tri benzinske stanice, potom ovaj predivni hotel i još jedan preko puta, kupališta… Samo tokom prošle godine izgradili smo još 11 prelijepih apartmana na samoj obali, a planiramo da se širimo i dalje. Naravno, sve to uz podršku divnih radnika koji su naše najveće blago“, podvukao je Kalamperović.

Planova i ciljeva ne fali. Otkriva da su veliki, ali pritom jasni i, decidan je, nikako ne neizvodljivi.

„Sedmoro djece imamo u porodici, a želimo svima da izgradimo po jedan ‘hotelčić’. Tada ćemo biti zadovoljni“, uz osmjeh je otkrio uspješni privrednik. Rezultati su brojni i za poštovanje ali, ono na šta je najviše ponosan je „sloga koja vlada u porodici Kalamperović“.

„Ljubav i razumjevanje među nama, slobodno mogu kazati, nešto je što se rijetko srijeće na našim prostorima. To važi u svakom trenutku, pa i onda kada planiramo nove projekte- dok sva trojica ne ‘aminujemo’ i ne složimo se- ne započinjemo posao“, otkrio je „recept“ dugotrajnog uspjeha.

Na kraju je, uz šarmatnu priču o dilemi koju je porodica imala prilikom odabira poklona za zvanice, saopštio da su, ipak, odlučili da gosti kućama odu bez darova. Kalamperovići su drugačije zamislili kraj druženja i proslave, pa su svi, umjesto da se obraduju poklonima, na neki način postali- darodavci.

„Nećemo vam uručiti poklone, ali smo ga zato pripremili za našu Opštu bolnicu. Računajte da ste svi učestvovali. U dogovoru sa direktorom bolnice, dr Igorom Karišikom, odlučili smo da toj zdravstvenoj ustanovi darujemo aparat koji će koristiti na porođajnom odjeljenju“, kazao je Kalamperović.

Na donaciji se u ime građana Bara i okoline, kao i „svih koje put nanese u naš grad“ zahvalio čelni čovjek barske bolnice.

„Iznova sam impresioniran i zahvalan, jer je familija Kalamperović odmah reagovala- jedan moj poziv bio je dovoljan da obećaju da će kupiti vakuum ekstraktor koji se koristi kod porođaja. Srećan sam, jer, šta je više sveto od porođaja, od donošenja na svijet novog života?“, poručio je dr Karišik.

Vrijedna donacija je još jedna u nizu koju su Kalamperovići uputili Opštoj bolnici u Baru. Podsjetimo, nijesu prošla ni dva mjeseca od kada im je u toj zdravstvenoj ustanovi uručena zahvalnica kao istaknutim humanistima koji novčanim donacijama, pomoći u medicinskoj opremi i materijalu, pomažu njen rad.

Share.

Comments are closed.