Koncert grupe Akademia i njihovih prijatelja za Dan Bara

U susret 24. novembru – Danu opštine Bar, večeras je u sali Doma kulture priređen koncert “Akademia i prijatelji ”.

“Ovo je treći put da sviramo za Dan opštine u posljednjih pet godina, a već drugu godinu zaredom. Počeli smo 2017, pa onda nismo svirali neko vrijeme, ali evo, posljednje dvije godine smo opet ‘svoji na svome’. Nadam da će ovo prerasti u tradiciju, jer je događaj u sklopu višednevne proslave zaista vrstan, a i nama je jako interesantno da sviramo sa kolegama i publici priredimo nešto ovako”, kazao je za Radio Bar i Bar Info ‘alfa i omega’ “Akademie”, Božidar Božo Gagović

On je zahvalio organizatorima i pokroviteljima koncerta – Kulturnom centru i Opštini Bar na “dugogodišnjoj izuzetno uspješnoj saradnji”.

“U organizacionom smislu, kao i uvijek, imali  smo ‘odriješene ruke’ od strane Kulturnog centra, tako da smo se potrudili da ove godine, kao gosti dođu naše kolege, koji ranije nisu imali priliku da za Dan opštine sviraju i pjevaju sa nama. Dakle, najprije izuzetna pjevačica i naša draga koleginica Tea Šufta i Mladen Popović – Padrino. U sviračkom dijelu nastupili su Edin Dibra na klavijaturama i za mix pultom, maestro Milorad Miško Bulatović na harmonici, te koautor Boban Mijović na udaraljkama”, kazao je Gagović.

Izveli su petnaestak pjesama, raznih stilova. Od kompozicija iz NOB-a, preko popa, rocka, etna, do narodnjaka… Na repertoaru su bile i tri autorske kompozicije: “Grad je širok kao more”, “Čekajući XXII vijek”, a premijerno uživo “Eh, noći, noći”.

Gagović je otkrio i dio planova za naredni period.

“Do 5. januara, kada tradicionalno idemo na tronedjeljni odmor, vrlo nam je gust raspored. Ne bih da detaljišem oko hrpe datuma, biće prilike. Samo bih napomenuo da 30. decembra nastupamo na Trgu u Baru i ovom prilikom ću se zahvaliti Turističkoj organizaciji Bar na izuzetno korektnoj saradnji i logistici. A 31. decembra smo u Budvi, gdje nastupamo prije Džibonija. Uskoro planiramo ekranizovanje nekih autorskih kompozicija, u saradnji sa našim prijateljima iz ‘Bubulj produkcije’. Dakle, biće vrlo šaroliko”, najavljuje Gagović.

Share.

Comments are closed.