Koncert najmlađih učenika Muzičke škole

U koncertnoj sali Muzičke škole „Petar II Petrović Njegoš“ nakon duže pauze, juče je upriličen koncert najmlađih učenika škole.

„Predstavili su se učenici I i II razreda. Veliko nam je zadovoljstvo što smo nakon duže pauze zbog pandemije korona virusa, poštujući epidemiološke mjere, ipak uspjeli da organizujemo koncert, kako bi roditelji imali priliku da vide i čuju svoju djecu na sceni. Poznato je da naša koncertna sala obično bude mala da primi sve koji su zainteresovani da prisustvuju, ali ovog puta je zbog epidemioloških mjera bilo dozvoljeno da prisustvuje samo po jedan roditelj učenika. Sa maskama i na distanci bilo ih je prisutno dvadesetak u sali“, kazao je Miro Kruščić, direktor ŠOMO „Petar II Petrović Njegoš“.

Povodom Dana škole, na isti način će organizovati i koncert nagrađenih učenika 8. juna, dok će 9. juna biti uručene diplome đacima generacije. Koncerte ostalih talentovanih učenika škole prirediće 12. i 13.juna.   

„Pružili smo na ovaj način šansu svima da se pojave na sceni- i najboljim đacima i talentovanima, kao i onima koji se nijesu takmičili i osvojili nagrade. Nijesmo željeli nikoga da zapostavimo. Moram da istaknem da smo veoma zadovoljni što smo uspjeli da u izuzetno zahtjevnoj školskoj godini realizujemo nastavni plan i program. Ponosni smo i na uspjehe naših učenika u ovoj školskoj godini. Njih 43- je na takmičenjima osvojilo nagrade. Prvonagrađenih je bilo 14“, istakao je mr Kruščić. On je dodao da je i ove godine bilo veliko interesovanje za upis.

„Drago mi je da održali kontinuitet rada i da je i za narednu školsku godinu bilo puno zainteresovanih za upis. Nažalost, nijesmo mogli sve da ih primimo. Organizovali smo prijemni ispit i stručna komisija je ocjenjivala djecu i dodjeljivala instumente. Imena onih koji su položili prijemni istaknuta su na oglasnoj tabli i na vratima škole“, kazao je mr Krušćić.

Profesorica violine mr Dina Desančić smatra da je Muzička škola u vrlo zahtjevnim okolnostima nastavu organizovala na najbolji mogući način.

„Djecu treba sačuvati od realnosti koliko je to moguće, a čini mi se da Muzička škola u tome uspijeva. Svi smo večeras emotivno doživjeli ovaj prvi koncert, i roditelji i profesori, jer to su naši najmlađi đaci“, kazala je mr Desančić.

Da je ova protekla školska godina bila vrlo zahtjevna saglasna je i profesorica flaute Tamara Stijepović.

„Prvi put smo se susreli sa onlajn načinom rada, ako uzmemo i prošlu i ovu godinu u obzir. Čini mi se da su djeca stekla neka nova znanja po pitanju tehnologije, ali su dosta izgubili što se tiče javnih nastupa. U narednom periodu ćemo se truditi da im to nadoknadimo što više. Ne mogu vam objasniti njihovo oduševljenje kada smo im rekli da će biti moguće da koncertu prisustvuje jedan roditelj. Jer, snimanje i nastupi bez publike za njih su čini mi se, izgubili smisao. Publika, puna sala, ta njihova trema i osjećaj obaveze da budu dobri i da lijepo sviraju… sada se konačno sve to vraća u normalu“, naglasila je prof. Stijepović.

Share.

Comments are closed.