Koncert u podne za djecu barskih vrtića

Učenici ŠOMO “Petar II Petrović Njegoš”, klasa solo pjevača profesorica Aleksandre Vojvodić Jovović i Bojane Pejanović održali su svoj prvi “Koncert u podne” na sceni “Godo” za djecu barskih vrtića.

Na repertoaru su se našle popularne dječije i novogodišnje pjesme, a djeca su, pored pjevanja, zajedno sa najmlađom publikom i igrala na sceni.

Profesorica Aleksandra Vojvodić Jovović kazala je da je veoma ponosna na svoje đake.

“Ovaj koncert smo upriličili djeci iz vrtića, svi smo uživali, pjevali i plesali zajedno. Veoma smo zadovoljni, jer su prvenstveno djeca bila zadovoljna, zato nam je i bio uspješan koncert. Na kraju smo zajedno sa roditeljima i učiteljicama više puta odigrali ’Pačiji ples’ i ’Tvist’“, istakla je Vojvodić Jovović.

“Novogodišnje čarolije”nastavljaju se već sjutra predstavom “Kapetan Džon Piplfoks” po tekstu Duška Radovića, u režiji Branke Femić Šćekić i Vesne Vujošević Labović. Predstavu, koja je na Festivalu dječijeg teatra Crne Gore nagrađena za režiju, tri glumačka ostvarenja, kostim i scenografiju, izvode glumci DES “Scene”.

U subotu je, u podne, na programu koncert barskog hora “Zima” koji će izvesti novogodišnje pjesme pod dirigentskom palicom Varvare Bojkove, a u 15 časova biće prikazan dječiji film “Crvenkapa”.

Djeca će u nedjelju od 13 do 15 časova imati priliku da se druže sa barskim Djeda Mrazom Rajkom Joličićem, a od 27. do 29. decembra u holu Doma kulture biće organizovane i besplatne kreativne radionice i sajam barskih kreativaca.

Share.

Comments are closed.