Koštanijada će biti održana 11. i 12. novembra

Manifestacija koja je zaštitni znak Krajine “Koštanijada” održaće se u Ostrosu 11. i 12. novembra.

Organizuje je MZ Ostros, pod pokroviteljstvom Opštine Bar i Turističke organizacije Bar, a otvoriće je predsjednik Opštine Dušan Raičević, u subotu u 11 sati.

Otvaranju će prethoditi zabavni program koji počinje sat ranije, u kome će nastupiti Muzafer Kolići, Merita Bonjaku sa Kosova, Bujar Ćamili i Zef Beka iz Albanije…

Predsjednik MZ Ostros, Bećir Berjašević je za Radio Bar i Bar Info kazao da se očekuje veliki broj gostiju iz Crne Gore i Albanije.

On ističe da će, pored koštanja, biti izloženi domaći sir, bijeli i crni luk, čuveni krajinski duvan, masline, divlji i pitomi šipkovi, japanske jabuke, suve smokve, sirup od šipka, kao i autohtona jela.

“I ove godine otvoren je i literarni konkurs posvećen kestenu, postoji grupa intelektualaca koja će kao žiri analizirati radove, a za prva tri mjesta smo obezbijedili i nagrade“, kaže Berjašević.

Krajina je poznata po koštanjima (kestenovima) sa preko 20.000 stabala. Prva “Koštanijada” organizovana je 2006. god, i bez prekida se održavala do danas, osim tokom dvije godine zbog pandemije koronavirusa. Održavanje ove manifestacije koja okuplja veliki broj posjetilaca je veoma važan događaj za Krajinu.

Share.

Comments are closed.