Kovač: Spičanska noć u petak veče, Festival grožđa odložen za 11. septembar

U emisiji “Tropski Bar” i ovog četvrtka gostovao je v.d. direktora TO Bar Ivan Kovač.  Istakao je da je danas u Baru 16 odsto više gostiju nego u ovo vrijeme prošle godine.

“Na današnji dan imamo 8.858 turista, koji borave u našim hotelima, odmaralištima, privatnom smještaju, a uvjeren sam da će i postsezona biti dobra”, kazao je Kovač.

Kada je u pitanju naplata boravišne takse, Kovač nije krio zadovoljstvo, a zahvalio je svim službama koje su predano obavljale svoj posao. U maju, naplata je bila skoro dva i po puta veća nego 2019. Porast je zabilježen i u junu (22% više), julu (19% više) i avgustu, kada je naplata bila za 13% bolja nego 2022.

Kovač je zadovoljan manifestacijom “Ljeto sa zvijezdama”, a istakao je da je Bar u Crnoj Gori i regionu prepoznatljiv kao muzička scena.

 “Ljudi upravo zbog toga i dolaze u naš grad i nose lijepe uspomene”, istakao je on, dodavši da je jedino na posljednjem bilo malo propusta.

“Generalno, zadovoljan sam nastupom Tonija Cetinskog. Međutim, kao da je Marfijev zakon radio cijeli dan –  imali smo raznoraznih i tehničkih problema i problema sa binom, jer smo gledali da izađemo u susret ugostiteljima koji su zahtijevali da bina bude na sredini, umjesto na uobičajenom mjestu. Da razjasnim, povodom upita na društvenim mrežama, a i od pojedinih medija: Toni Cetinski je pozvao na bis, ali to nije čuo ili prepoznao DJ, koji je odmah pustio muziku a publika se razišla. Dakle, bio je nesporazum, njemu je izuzetno žao, a i nama svima u organizaciji. Koncertom možemo biti zadovoljni, nije u potpunosti onako kako smo mislili, niti kako je on zamislio, jer nije otpjevao svojih pet najboljih hitova. Ako pratite njegov rad, onda znate da on uvijek ima bisove na svojim nastupima, da su to hitovi, a desi se čak da pjeva i po tri sata na koncertu”, kazao je Kovač osvrćući se na završni koncert  ove manifestacije.

Za Spičansku noć , koja se održava sjutra veče, sve je spremno, istakao je Kovač, jedino ih pomalo brine vremenska prognoza.

 “Nadamo se da nam neće kiša upropastiti taj događaj,  jer se za njega spremamo evo već mjesec, zajedno sa MZ Sutomore”, kaže Kovač.

On je kazao da je Festival grožđa odložen i da će umjesto 4. biti održan 11. septembra.

Share.

Comments are closed.