KPS Rumija i ovog vikenda najbolji u državi

Na takmičenju u praktičnom streljaštvu koje se održalo juče u Danilovgradu, na tamošnjem strelištu, ekipa Kluba praktičnog streljaštva “Rumija” iz Bara je ponovo osvojila prvo mjesto u diviziji “Standard”, čime je dokazala neoprikosnovenost u svojoj kategoriji.

Nadmetanje je održano u sklopu petog kola Lige Crne Gore.

Uspjeh je dodatno uveličan i činjenicom da su  pojedinačnoj konkurenciji Baranima pripala dva prva mjesta – zlato je osvojio Milan Madžar, a srebro Senad Vulić.

Osim njih dvojice, u sastavu ekipe “Rumija” su juče bili i Bojan Seletić, Đoko Lekić i Zoran Lukšić.

Članovi KPS “Rumija” Bar su prije desetak dana zabilježili i regionalni uspjeh, osvojivši prvo mjesto u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji u diviziji “Standard”, u Sarajevu.

Barski klub praktičnog streljaštva “Rumija” je osnovan 2004. godine, i okuplja veliki broj entuzijasta i zaljubljenika u ovu aktivnost. Praktično streljaštvo je u početku korišteno kao zahtjevniji izraz obuke sistema pripadnika vojske, policije, posebno specijalnih jedinica i službi obezbjeđenja, da bi se kasnije omasovilo i razvilo u veoma privlačan sport koji doživljava ekspaniziju. Čak 105 zemalja je među članovima svjetske konfederacije.

Share.

Comments are closed.