KSR Pristan: Mnogima je uskraćena mogućnost da prehrane porodicu

Povodom obavještenja o zabrani ribolova od strane Uprave policije reagovali su iz Kluba sportskih ribolovaca “Pristan” iz Bara. Njihov dopis prenosimo u cjelosti.

“S obzirom da je Uprava policija donijela ‘nove mjere’ moramo da pitamo koji organ policije i na osnovu čega je donio ovu odluku? Gdje je objavljena i od kad važi? Ko je ovlastio policiju da na ovaj način donosi odluke o zabrani kretanja mimo preporuka NKT-a? Šta se to promijenilo u odnosu na juče da bi se donosile nove zabrane?

Napominjemo da u ovoj situaciji u kojoj smo se svi našli ova odluka policije, direktno ugrožava i živote ljudi. Svjesni ste da je veliki broj ljudi ostao bez posla i da je mnogima zabranjena djelatnost, tako da je rekreativnim ribolovcima ovim uskraćena mogućnost da makar pecanjem prehrane porodicu ili umnogome uštede na hrani na način što će uloviti par kilograma ribe.

Apelujemo da ova mjera bude poništena, jer je zaista neracionalna i bez mnogo smisla.

Ne tražimo da uživamo na suncu, da se vozimo čamcima razonode radi, tražimo mogućnost da ulovimo par kilograma ribe uz stroga ograničenja (apsolutno poštovanje svih mjera koje je donio NKT) i apsolutno poštovanje zakona Crne Gore.

I još jedna stvar, ne manje bitna, koja će direktno da utiče na more i na živote svih je to da su se ‘dinamitaši’ već povampirili i nastavili sa svojim krivolovnim aktivnostima koje smo u zajedničkoj akciji policije i ribolovaca skoro iskorijenili. Sad to policija bez nas ne može sama”, kaže se u reagovanju kojeg potpisuje Zvonko Radević, predsjednik KSR Pristan Bar.

Share.

Comments are closed.