Makedonski državljani starijim osobama prodavali lažne skupocjene satove

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica su juče, u saradnji sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Bar, uhapsili tri državljanina Republike Sjeverne Makedonije koji se sumnjiče za krivično djelo prevara.

„Sumnja se da su V.D., F.D. i D.S. ovo krivično djelo izvršili na način što su u više navrata prilazili građanima starije starosne dobi na ulici, na teritoriji više gradova u Crnoj Gori, i dovodili ih u zabludu iznošenjem određenih informacija, te im prodavali satove za znatno veće novčane iznose u odnosu na stvarnu vrijednost istih, uz uvjeravanje da je riječ o skupocjenim komadima“, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Tako su, primjera radi, 28. marta u Podgorici jednoj osobi prodali sat manje vrijednosti za iznos od 1.500 eura, a to su ponovili u više navrata u nekoliko gradova u Crnoj Gori.

„Policija je izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koriste ova lica na teritoriji opštine Bar i tom prilikom je pronađen novac u iznosu od 3.370 eura, razni satovi, nakit, kao i garderoba koju su koristili. Od njih je oduzeto i vozilo marke Mercedes.

Intenzivnim radom policije, oni su identifikovani, locirani i lišeni slobode, te policijski službenici nastavljaju rad na ovom predmetu u cilju utvrđivanja činjenica i okolnosti koje mogu ukazati na sumnju da su V.D., F.D. i D.S. ove nedozvoljene radnje sprovodili i u odnosu na još oštećenih lica.

S tim u vezi, pozivamo građane koji sumnjaju da su u posljednjem periodu prevareni na ovaj način da se jave najbližoj policijskoj stanici i prijave događaj“, zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Share.

Comments are closed.