Marina Andrijević Petrović među dobitnicima nagrade Global Teacher Awards

Nekoliko crnogorskih nastavnika, među kojima je i Marina Andrijević Petrović iz Bara, dobitnici su nagrade za najboljeg nastavnika svijeta “Global Teacher Awards”, koju dodjeljuje “Alert Knowledge Services” (AKS) iz Indije.

Oni sarađuju, kako stoji na njihovom sajtu, sa školama iz čitavog svijeta, na edukaciji direktora škola, nastavnika, bibliotekara i savjetnika, sa ciljem izgradnje boljeg društva kroz obrazovanje.

Iz Crne Gore među dobitnicima nalaze se i nastavnici mr Mirsada Bibić Šabotić iz Rožaja, mr Dušanka Duda Vujičić iz Nikšića, Dejana Dizdar sa Cetinja i Senada Đešević i Mirsad Musić iz Plava. Svi su prepoznati kao nastavnici posvećeni radu sa mladim ljudima, prosvjetni radnici koji su dali doprinos unaprjeđenju obrazovanja u Crnoj Gori i šire, kroz različite aspekte svog rada.

Marina Andrijević Petrović je profesorica fizike u Osnovnoj školi „Jugoslavija“.

“Ova nagrada me motiviše da nastavim sa kreativnim radom i uvođenjem inovacija u svakodnevnoj nastavi, a sve u cilju postizanja evropskih standarda kojima se crnogorsko školstvo ubrzano približava. Sertifikati i mnogobrojne nagrade koje sam za kratko vrijeme osvojila dokaz su da sam na pravom putu u ostvarivanju ideala kojem bi svi prosvjetni radnici trebalo da teže, a to je nastavnik koji se konstatno usavršava i unapređuje svoje vještine i znanja”, istakla je ona.

Dodjela nagrada, statua i diploma će biti upriličena 15. septembra u Nju Delhiju, na svjetskoj obrazovnoj konferenciji “Global Teacher Conclave & Awards 2019”. Svi dobitnici nagrada su pozvani na ovu svečanu manifestaciju.

Share.

Comments are closed.