Milošu Đakonoviću prvo, Marovićima drugo mjesto u Uninoj nagradnoj igri Ulov mjeseca

Prvo mjesto u aprilskom kolu nagradne igre “Ulov mjeseca” koju za sportske ribolovce u Crnoj Gori organizuje kompanija “Una” iz Tivta i vaučer u iznosu od 50 eura koga može potrošiti u Uninim prodavnicama SIPA ili Marine Centru – Radanovići osvojio je Baranin Miloš Đakonović sa ulovljenom tunom od 96 kg.

Tuna je ulovljena iznad ponte Volujice, na dubini pedesetak metara, oko pola milje od kraja.

“Borbena tuna, vukla je čamac sigurno sat vremena. Za to vrijeme se nije znalo šta je, dok nakon sat vremena nije zaronila do samog dna i krenula sa njenim karakterističnim pumpanjem. Borba je trajala još nekih sat vremena dok se nije pojavila grdosija pod čamcem. Bilo je malo drame oko prihvata kukom, jer nije odustala sa borbom do samog kraja. Ali, uz pomoć djece i supruge koji su mi pravili društvo, nakon ukupno dva sata borbe je bila privezana za čamac. Mamac je bio krupan širun”, priča Miloš.

Drugo mjesto i vaučer u iznosu od 30 eura koje mogu potrošiti u Uninim prodavnicama SIPA ili Marine Centru – Radanovići osvojili su braća Dragan i Nikola Marović sa tunom od 30 kg.

Tuna od 30 kilograma nije neobičan ulov za crnogorske prilike. Ono što je nesvakidašnje jeste “light” pribor kojim je ostvaren ulov.

“Vukao sam malog živog širuna po dnu, čekao zubaca. Odjednom se štap silovito savio. Mislio sam da je u pitanju bijela krnja, jer ona ima te ,’Formula 1′ startove.

Ipak kad je struna počela da nestaje sa malog čekrka shvatio sam da se ipak radi o nekoj moćnijoj životinji. Moj brat, Dragan, je ribu vješto pratio čamcem, sve dok nijesmo nadoknadili manjak strune.

Konačno, tunu je na kuku ubo Dragan, koji je cijelo vađenje dokumentovao mobilnim  telefonom”, ispričao je Nikola.

Treće mjesto i vaučer u iznosu od 20 eura za potrošnju u SIPA prodavnicama ili Marine Centru – Radanovići osvojio je Milan Ivanović takođe sa tunom, težine 25 kg.

Tuna je ulovljena kod Ulcinja, a udarila je na slilikonsku varalicu.

Share.

Comments are closed.