Najava tretiranja palmi protiv crvenog surlaša

Komunalne djelatnosti DOO obavještava građane da će sektor Gradsko zelenilo od 26. do 28. avgusta uraditi hemijsko tretiranje palmi – nalivanjem preparata u cilju suzbijanja štetočine crveni surlaš (ukoliko vremenski uslovi budu dozvoljavali).

26. avgust:

Ulica Branka Čalovića, 13. jula, palme na Putničkom terminalu, šetalište Marina i na Šetalištu kralja Nikole do mosta Željeznice.

27. avgust:

Ulica maršala Tita, Vladimira Rolovića, Jovana Tomaševića, Jovana Stojanovića, na Velikom atomskom skloništu, Ulica Mila Boškovića (oko osnovne škole B.J.Orlandić i Gimnazije). Palme na Bulevaru JNA, Bulevaru dinastije Petrović, Bulevaru Crnojevića i Balšića i u Makedonskoj ulici.

28. avgust:

Palme u parku Dvorca kralja Nikole i oko Doma kulture, Bulevar Revolucije, ispred Opštine i Suda, Fonda PIO i Komunalnih djelatnosti, palme u Ulici Rista Lekića, Borskoj i Požarevačkoj; Ulica Maša Đurovića, palme od Srednje stručne škole do marketa Franca. Autobuska i željeznička stanici, palme kod Rumijetrans, na Biskupadi, oko kapele i palma u Starom Baru. Od mosta Željeznice do plažnog bara Kazablanka, i palme na svim javnim površinama u Sutomoru i Virpazaru.

“Tretiranje obavlja preduzeće Slavisan iz Podgorice, sa sa preparatom Dimetogal, radne karence od jedan dan. Sredstvo je otrovno za pčele. Molimo građane da ne prilaze i ne dodiruju tretirane palme, a o sledećim lokacijama ćemo građane blagovremeno obavještavati”, napominju iz Komunalnih djelatnosti doo.

Share.

Comments are closed.