Najava tretiranja palmi protiv surlaša

Iz Komunalnog preduzeća DOO obavještavaju će sektor Gradsko zelenilo 30, 31. oktobra i 2. novembra od 6 časova (ako vremenski uslovi budu dozvoljavali) nastaviti sa preventivnim hemijskim tretiranjem kanarskih palmi u cilju suzbijanja štetočine crveni surlaš-Rhynchophorus ferrugineus (Oliver).

30. oktobar:

Palme u Ulici Branka Čalovića, 13. jula, kod putničkog terminala, na šetalištu pored marine i na Šetalištu kralja Nikole, do mosta rijeke Željeznice.

31. oktobar:

Palme na Bulevaru JNA, Ulici maršala Tita, Vladimira Rolovića, Mila Boškovića (oko O.Š. Blažo J. Orlandić i Gimnazije), Ulici Jovana Tomaševića, Jovana Stojanovića, oko velikog atomskog skloništa, palme ispred opštine i nastavak tretiranja palmi na Šetalištu kralja Nikole.

2. novembar:

Palme u parku Dvorca kralja Nikole, oko Doma kulture, u Ulici Maršala Tita i Vladimira Rolovića, na trgu, palma kod velikog atomskog skloništa, palme u Ulici Rista Lekića, Makedonskoj, Požarevačkoj, Borskoj i palme u Bulevaru revolucije.

Tretiranje palmi će se raditi sa preparatom Dimetogal, aktivne materije dimetoat, u koncentraciji 20ml/10lit. vode. Radna karenca preparata je jedan dan. Sredstvo za zaštitu bilja je otrovno za pčele. Izvršilac je D.O.O. Slavisan ddd iz Podgorice.

Iz Komunalnog preduzeća su zamolili građane da ne prilaze i ne dodiruju palme na pomenutim lokacijama.

Share.

Comments are closed.