Nastavlja se humanitarna akcija za Željka Ćurčina

Nastavljaju se aktivnosti u sklopu humanitarne akcije za Željka Ćurčina iz Bara, kojem je neophodno 100.000€ za transplantaciju bubrega u Minsku.

 Humanista, osnivač i koordinator Facebook grupe “Spasimo Željkov život”, Božidar Nikolić Čarli najavio je “Humanitarno aukciono veče poezije”, koje će se održati sjutra veče na platou ispred Robne kuće u 19h.

“Pored Facebook grupe koju sam otvorio, trudim se da dam doprinos i na terenu, iako iz zdrastvenih razloga i zbog epidemiološke situacije ne mogu prisustvovati masovnim okupljanjima. Obavještavam i pozivam da dođete na humanitarnu aukciju, čiji sam idejni tvorac, virtuelni organizator i promoter. Aukciju će voditi Tijana Šekularac, pokretač humanitarne akcije ‘Spasimo Željkov život’. Okupljenima će se obratiti Željkov ujak Dragan Marković, a aukciju će otvoriti Labud N. Lončar, predsjednik Međunarodnog udruženja književnih stvaralaca ‘Nekazano’ ”, kazao je za Radio Bar i Bar Info Božidar Nikolić Čarli.

S obzirom da će sjutra veče u 20h kraj Svetionika u organizaciji udruženja “Nekazano” otpočeti 4. Međunarodni festival ljubavne poezije “Pjesnik- Svetionik” (koji će okupiti pjesnike iz naše zemlje, regiona i Evrope), pjesnici su velikodušno prihvatili poziv da učestvuju u ovoj humanitarnoj akciji. Dgovoreno je da prethodno, na platou ispred Robne kuće, od 19h čitaju svoje stihove i na aukciju ponude svoje zbirke pjesama. Pored poeta iz inostranstva, na aukciji će učestvovati i pjesnici iz Bara i Crne Gore- Labud Lončar, Goran Radičević, Gordana Srećković, Slavica Šešum, Gordana Sarić, Anika Božović

“Pozivam sve zainteresovane i ljude dobre volje da učestvuju u ‘Humanitarnoj aukcionoj večeri poezije’ za pomoć našem Željku”, poručio je Čarli.

Podsjećamo, Željko punih sedam godina čeka transplantaciju bubrega i ide na dijalizu, u nadi da će konačno, jednog dana početi da živi normalnim životom. Njegovo zdravstveno stanje je pogoršano, pa je transplantacija postala urgentno potrebna.

Protekle nedjelje u Luci Risan održan je humanitarni auto- skup,a  istog dana na basket terenu ‚‚Arena court“ humanitarni basket turnir 3×3. Željkova bivša profesorica Vanja Spahić, koja živi u Norveškoj, pokrenula je akciju prikupljanja sredstava i u toj zemlji.

“Željko je moj bivši učenik I sestrić mog prijatelja iz školske klupe. Sedam godina čeka na transplantaciju bubrega i vrijeme mu izmiče. Sada je u pitanju život. Ali, Željko nije sam. Ima sve nas iz organizacije “Hap-Nada za djecu na Balkanu”, prijatelje i dobre ljude širom svijeta, koji će pročitati ovaj apel. Znam da će, kao bezbroj puta do sada, podijeliti informaciju ili donirati novac i tako pomoći. Mi to možemo”, apeluje Spahić.

Sredstva se mogu donirati i putem platforme GoFundMe.com- https://www.gofundme.com/f/save-zeljkos-life?utm_source=facebook

Pomoć se može uplatiti na žiro račun Lovćen banka, Željko Ćurčin, 565-0200100022817-39, a sve informacije se mogu dobiti na telefon 068 603 170.

Uplate iz inostranstva:

LOVĆEN BANK AD

Bulevar Džordža Vašingtona 56

81000 PODGORICA, MONTENEGRO

IBAN: ME25565023050000585348

SWIFT: LOVBMEPG

Željko Ćurčin, Polje bb, Bar

Share.

Comments are closed.