Nastavnica Dragana Vukčević iz OŠ AĐ prva na takmičenju nastavnika Kako da zaštitimo gnijezda ptica

Nastavnica Dragana Vukčević iz OŠ “Anto Đedović” iz Bara osvojila je prvo mjesto na međunarodnom takmičenju za nastavnike “Kako da zaštitimo gnijezda ptica”. Takmičenje je realizovano u okviru projekta Spring Alive koji se, osim Crne Gore, svake godine realizuje u 58 zemalja Evrope, Centralne Azije i Afrike. Treće mjesto je osvojila nastavnica Samka Kandić iz OŠ “Hajro Šahmanović” iz Plava.

Uslov učešća na takmičenju je bio da nastavnici održe čas na temu “Kako možemo da zaštitimo gnijezda ptica” za minimum 10 učenika u obliku kojem žele (uživo u učionici, u prirodi, online itd.) i da opise i dokaze o održanom času pošalju Centru za zaštitu i proučavanje ptica, koordinatoru ovog projekta za Crnu Goru.  Odluku o dobitnicima nagrada je donio međunarodni žiri kojeg su činili predstavnici BirdLife Internationala, svjetskog autoriteta u oblasti zaštite ptica i  kompanije HeidelbergCement koja je finansijski podržala projekat.

Centar za zaštitu i proučavanje ptica već desetu godinu zaredom učestvuje u međunarodnom projektu Spring Alive sa ciljem edukacije najmlađih generacija o važnosti očuvanja ptica selica. Do sada je na radionicima, izletima i ostalim aktivnostima učestvovalo više hiljada učenika i nastavnika iz Crne Gore.

Share.

Comments are closed.