Nebojša Simić: Najjači smo kad je najteže, to je Crna Gora!

Golman i jedan od najzaslužnijih za veliki uspjeh rukometaša, Baranin Nebojša Simić kazao je nakon pobjede nad Ukrajinom da ih je posebno motivisao video koji im je u svlačionici pustio selektor Roganović, koji je nosio poruku da naša selekcija ima samo “teoretske šanse za plasman na Evropsko prvenstvo”.

– Hvala svima na super ambijentu! Pokazali smo veliko srce, nikad ne otpisuj gorskog vuka – najjači smo kad je najteže, to je Crna Gora, to je naš karakter! Najbolji smo kad se zainatimo, dali smo sve od sebe. Sada hoću da isto ovako igramo na Evropskom prvenstvu, da prođemo grupu i razbijemo taj maler – istakao je barski i crnogorski rukometni ponos, Nebojša Simić.

*        *        *       

Naša rukometna reprezentacija iz trećeg šešira čeka rivale za Evropsko prvenstvo. Žrijeb će biti obavljen 28.juna u Beču

Pobjeda protiv Ukrajine u “Morači” i osvajanje drugog mjesta u grupi donijeli su bolju poziciju na žrijebu izabranicima Zorana Roganovića.

Sigurno je da “lavovi” neće igrati protiv Austrije, Islanda, Portugala, Švajcarske i Letonije, koji su takođe u četvrtom šeširu.

Ekipe će biti podijeljene u četiri šešira, a biće žrijebano šest grupa.

Plasman u glavnu rundu izboriće po dvije prvoplasirane selekcije iz grupe.

Prvi šešir: Španija, Švedska, Francuska, Danska, Hrvatska, Češka

Drugi šešir: Norveška, Slovenija, Njemačka, Sjeverna Makedonija, Mađarska, Bjelorusija

Treći šešir: Austrija, Island, Crna Gora, Portugal, Švajcarska, Letonija

Četvrti šešir: Poljska, Rusija, Srbija, Ukrajina, Bosa i Hercegovina, Holandija

Žrijeb je u petak 28. juna u 18 sati i 45 minhta u Beču.

Share.

Comments are closed.