Nekazano: Veče prijateljstva

Međunarodno udruženje književnih stvaralaca i umjetnika Nekazano i  “29. Dani Zagrađa” organizovali su  književni susret pjesnika Nekazano sa Književnim klubovima „Dragoslav Grbić” iz Čačka i Udruženjem radnika pisaca i umjetnika Srbije, „Scene Crnjanski” iz Beograda i „Vuk Karadžić” iz Loznice.

Veče su vodili Radmila Ruvenović i Labud N. Lončar. Domaćin večeri, Veselin Ćetković goste je upoznao sa istorijatom “Dana Zagrađa” i saradnjom sa udruženjem Nekazano, pozivajući goste da se i ubuduće  okupljaju u Zagrađu na ovakvim i sličnim skupovima.

Lončar je predstavio rad udruženja Nekazano, kao i kulturna dešavanja u Baru, dok je  Radmila Rubaković iz Čačka govorila o aktivnostima svog kluba “Dragoslav Grbić”. Nevena Kokanović je istakla da dolazi iz kraja Vuka Karadžića, dodajući da je to jedno od najstarijih udruženja na našim prostorima. Miroslav Ćosović, predsjednik udruženja Scena Crnjanski govorio je o Sceni  i bogatoj saradnji sa udruženjem Nekazano.

U nastavku večeri svoje pjesme govorili su Gordana Srećković, Maja Đukanović, Zorka Tošić,  Olgica Lazović, Maja Nikolić, Magda Đorđević, Nevena Kokanović, Radmila Rubenović,  Labud N. Lončar a Miroslav Ćosović je prisutne zabavio svojim aforizmima. Rubenovićka  je ispred svog kluba Lončaru i udruženju Nekazano uručila leksikon „Čačanski pesnički horizonti”. Lončar se zahvalio i istakao da je ovo veče prijateljstva i uvertira za VI Međunarodni festival ljubavne poezije “Pjesnik – Svetionik” upućujući svima poziv  za učešće na festivalu.

Share.

Comments are closed.