Raičević i Nenezić čestitali Osmi mart

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević i predsjednik Skupštine opštine Bar, Branislav Nenezić, uputili su čestitku povodom 8. marta – Međunarodnog dana žena:

“Uvažene sugrađanke, povodom 8. marta Međunarodnog dana žena, upućujem vam iskrene čestitke, uvjeren da ste upravo vi najljepše lice ovog društva i njegov najčvršći temelj.

Opština Bar posvećena je jačanju uloge žena u društvu, javnom životu i lokalnoj ekonomiji, razumijevajući značaj uključivanja njihovog glasa u sve segmente lokalne zajednice. Takav pristup već je u velikoj mjeru pružio novi kvalitet radu lokalne uprave ali i ukupnom razvoju našeg grada koji je uvijek bio mjesto kosmopolitizma, razumijevanja i mjesto otvoreno za sve.

Upravo su žene, u svim istorijskim etapama, dale možda i presudan doprinos da Bar stasa u takav grad i bude najljepše lice Crne Gore.

Vjerujemo da je otvoreno i srećno društvo samo ono u kojem svaki pojedinac ima jednaku šansu da traga za ličnom srećom, i zato ostajemo čvrsto opredijeljeni da i u narednom periodu stvaramo šanse za razvoj ženskog liderstva, preduzetništva i ekonomsko osnaživanje žena koje će uvjek imati iskreno ispruženu ruku i podršku u lokalnoj upravi barske Opštine.

Želim još jednom da vam čestitam Međunarodni dan žena, sa željom da vaš duh, energija i pregalaštvo u svim segmentima života obilježi, ne samo 8. mart, već i svaki dan u godini onako kako vi to i zaslužujete”

Dušan Raičevič,

Predsjednik Opštine Bar

***

“Predstavlja mi posebnu čast i zadovoljstvo što sam u prilici da kao predsjednik Skupštine Opštine Bar uputim čestitke našim damama povodom 8. marta Međunarodnog dana žena.

Duboko smo svjesni da i u modernom crnogorskom društvu, naše hrabre žene i dalje dominantno nose teret porodičnog života boreći se uz to i da se ostvare na profesionalnom planu kao savjesne, odgovorne i posvećene. Doprinos žena razvoju našeg društva je nemjerljiv, one nesumnjivo čine najbolji dio naše društvene i političke zajednice.

Uprkos tome, svjesni smo da žene ni do danas nijesu ostvarile punu ekonomsku i političku ravnopravnost u odnosu na muškarce.

I danas su, nažalost, žene u Crnoj Gori često žrtve raznih vidova nasilja, nerijetko su manje plaćene za isti posao od svojih saradnika muškaraca, manje ih je na rukovodećim pozicijama, a ni u političkoj dimenziji  još uvijek ne postoji istinska ravnopravnost.

Sve ove činjenice predstavljaju izazove na koje moramo odgovoriti i predano raditi, kako bi se stvari na tom polju nabolje promijenile, ako želimo da zaslužimo epitet istinski razvijenog demokratskog društva, kako na lokalnom tako i na državnom nivou.

Jednostavno, svuda i na svakom mjestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti u javnom i političkom životu žena.

Drage sugrađanke, čestitam vam praznik uz želje da budete poštovane, voljene i uspješne, kako u krugu porodice, tako i u profesionalnim okvirima”.   

Branislav Nenezić,

Predsjednik Skupštine opštine Bar

Share.

Comments are closed.