Nikola Simović: Čekamo, ostalo nam je 13 kola do kraja

Predsjednik Upravnog odbora Fudbalskog kluba „Mornar“ Nikola Simović kazao je u razgovoru za Radio Bar sa Nemanjom Jankovićem da je, nakon što je postao predsjednik kluba, zajedno sa svojim saradnicima, odlučio da dovede klub na „visoke grane“.

„Kao što smo i najavili na polusezoni, doveli smo par pojačanja, ubacili u prvu brzinu i taman da dobijemo zalet, da ubacimo u drugu i treću, desio nam se ovaj prekid, ali kako nama, tako i svima. Naravno, neću samo sebe da ističem ovdje, tu su ljudi iz Upravnog odbora, iz Skupštine kluba, na čelu sa gradonačelnikom Dušanom Raičevićem, član UO Milovan Perović, Mitar Novaković koji se žrtvuje i bori za sve stvari što se dešavaju u klubu… Stalno smo u kontaktu, a za ponedjeljak imamo zakazan novi sastanak da vidimo šta ćemo dalje“, kazao je Simović.

„Mornar“ je jedan od rijetkih klubova koji je u ovom teškom vremenu ispunio sve obaveze prema igračima. „Sve obaveze su izmirene, takav smo donijeli stav sa gradonačelnikom i idemo dalje. Što se tiče Fudbalskog saveza, nemam još nikakvih informacija, znam samo da će oni održati sjednicu 28. maja, kada ćemo i znati šta će biti. Ostalo nam je 13 kola do kraja, treba ostaviti dio igrača da se spreme, a nažalost nijedan drugoligaš nema reflektore kao što ih imaju prvoligaši“, objasnio je Simović.

Igrači su, sve do pojave koronavirusa, treninge i ostale obaveze obavljali profesionalno. „Pratio sam svu tu situaciju. Na žalost, zadesila nas je sve ovo, stali su treninzi, nismo imali nikakve kontakte. Čuo sam se sa trenerom Sarićem, on je u kontaktu sa igračima i daje im zadatke šta treba da rade. Međutim, nisu se nadali uplati koju su dobili, a dobili su punu martovsku platu, to ih je malo šokiralo i vide da u klubu sve radimo profesionalno. Nerijetko sretnem nekog od igrača, ispričamo se, vidim da su u trenažnom procesu“, naveo je.

Simović je naglasio da je stigao još jedan dio opreme, koji je sponzorisala firma Milovana Perovića, člana Upravnog odbora FK „Mornar“.

„Čim budemo startovali, imaćemo opremu kao što ima Crvena Zvezda“, zaključio je Simović.

Share.

Comments are closed.