Novi besplatni kursevi italijanskog jezika

Zajednica Italijana Crne Gore, podružnica Bar i Ulcinj, organizuje nove besplatne kurseve italijanskog jezika.

Nastava će početi odmah po upisu dovoljnog broja kandidata, a broj je limitiran na 30 učenika po nivou.

Tečajevi će se održavati u prostorijama OŠ “Meksiko”, u popodnevnim časovima, dva puta nedjeljno. Kandidati se mogu prijavljivati na tel: 067 315 398 i 067 267 232. Na kraju će biti organizovano polaganje završnog ispita, a oni koji ga prođu sa uspjehom dobiće diplome i sertifikate.  

 “Program besplatnog italijanskog jezika otpočeo je još 2007. godine i sa izuzetnim uspjehom traje punih 15 godina. Osim u Baru, projekat se sprovodio u Kotoru, Tivtu, Petrovcu, Cetinju, Podgorici i u opštinama na sjeveru Crne Gore. Interesovanje za besplatne kurseve često pravazilazi naše realne mogućnosti, jer je odziv odličan, a trudimo se da svakome izađemo u susret. Svake godine ima najviše mladih, ali i onih u starijoj životnoj dobi, koji ranije nisu imali priliku za učenje jezika“, rekao je za Bar Info Vicko Paladin, predsjednik Zajednice Italijana za Bar, Petrovac i Ulcinj.

Zajednica Italijana u Crnoj Gori registrovana je kao NVO, i okuplja ljude koji su porijeklom, po očevoj ili majčinoj liniji, Italijani. Osnovana je početkom 2004. godine, sa ciljem očuvanja i širenja italijanske kulture na ovim prostorima.

Share.

Comments are closed.