Novinar poznatog francuskog časopisa za putovanja Voyager Ici & Ailleur u posjeti Baru

Novinar poznatog časopisa za putovanja „Voyager Ici & Ailleur“, Lucas Lahargoue boravi u studijskoj posjeti Baru, gdje će se upoznati sa turističkom ponudom naše opštine. Ovu studijsku posjetu realizuje NTO CG, dok je kompletnu organizaciju u Baru preuzela TO Bar.

Posjeta je započeta obilaskom Centra za posjetioce na Vranjini, a nakon kratkog obilaska i upoznavanja sa svim znamenitostima Virpazara, jednog od najposjećenijih mjesta u Baru, uslijedilo je krstarenje Skadarskim jezerom.

Nakon krstarenja i degustacije lokalnih proizvoda, novinar se upoznao sa kulturno-istorisjkim znamenitostima u Starom Baru. Obišao je i Staru Maslinu, spomenik prirode  na Mirovici, koja je stara preko 2240 godina.

Voyager Ici & Ailleur je jedan od najčitanijih magazina koji se bave turizmom u Francuskoj, izlazi dvomjesečno u 55.000 kopija, a prosječan broj čitalaca je oko 90.000. Članak na 15 strana o Crnoj Gori biće objavljen u ljetnjem izdanju časopisa, tačnije krajem juna 2021. godine, a fokus će biti na crnogorskom primorju i Skadarskom jezeru.

Ovu studijsku posjetu je podržao Kulturni centar Bar, koji je obezbijedio  besplatne ulaznice, NP Crne Gore, dok se Turistička organizacija Opštine Bar pobrinula za kompletnu organizaciju posjete na teritoriji barske opštine i podijelila im propagandni materijal kao i poklon dobrodošlice.

Share.

Comments are closed.