Novo tretiranje palmi protiv palminog surlaša

Iz preduzeća Komunalne djelatnosti obavijestili su građane da će sektor Gradsko zelenilo 3. i 4. novembra, ako vremenski uslovi budu dozvoljavali, nastaviti sa preventivnim hemijskim tretiranjem palmi u cilju suzbijanja crvenog surlaša. Posao će vršiti “Slavisan ddd” iz Podgorice.

Trećeg novembra tretiraće se palme na Bulevaru revolucije, ispred Fonda Pio, Komunalnih djelatnosti, u Ulici vojvode Maša Đurovića, od Poljoprivredne škole do Marketa “Franca”, zatim palme na Bulevaru dinastije Petrović, u Ulici dinastije Balšića, Ulici dinastije Crnojevića i Ulici dinastije Vojislavljević, kao i palme u Ulici muftije Karađuzovića.

Četvrtog novembra tretiraće se palme u priobalnom dijelu naselja Veliki pijesak, palme u Starom Baru, oko kapele, na kružnom toku na Biskupadi, kod kapije “Rumijatransa”, na autobuskoj i želježničkoj stanici, oko sportskog centra, na Žukotrlici od mosta Željeznice do plaže “Kazablanka” i nadalje magistralom do Sutomora, palme na javnim zelenim površinama u Sutomoru, duž plaže u Čanju i u Virpazaru.

Tretiranje će se vršiti preparatom “Dimetogal”, aktivne materije dimetoat u koncentraciji 20ml/10lit. vode. Radna karenca preparata je jedan dan. Sredstvo za zaštitu bilja je otrovno za pčele, a iz preduzeća Komunalne djelatnosti mole građane da ne prilaze i ne dodiruju palme na ovim lokacijama.

Share.

Comments are closed.