Novogodišnje čarolije od 19. do 29. decembra u Domu kulture

JP Kulturni centar Bar, u saradnji sa TO Bar, NVO sektorom i obrazovno-vaspitnim ustanovama Bara organizovaće festival “Novogodišnje čarolije” od 19. do 29. decembra.

“Ideja Festivala je da se djeci i omladini uljepšaju predpraznični dani, te će se u Domu kulture  organizovati kreativno-edukativne aktivnosti i novogodišnji program. Aktivnosti programa grupisani su u pet segmenata: likovni, pozorišni, muzički, filmski i sajamski”, kažu u Kulturnom centru Bar. Biće organizovane edukativne radionice, lutkarske i pozorišne predstave, koncerti, uz čitanje narodnih bajki, a angažovaćemo Djeda Mraza, animatore, žonglere i druge koji će dočarati novogodišnju atmosferu”, kaže se u dopisu Kulturnog centra Bar.

Izložba će biti otvorena 19. decembra izložbom novogodišnjih jelki izrađenih od recikliranog materijala, u saradnji sa barskim osnovnim školama. Dan kasnije, planiran je nastup Folklornog ansambla “Rumija”, a 21. decembra jubilarni 20. Božićni koncert. u organizaciji NVO HKD “Sv. Jeronim”, “Zupci Production” i UG “Šestani”.

Predstava za djecu i mlade “Kraljević i prosjak” u produkciji Nikšićkog pozorišta, na programu je 22. decembra, a 23. decembra glumica i pedagoškinja Vesna Vujošević Labović i glumci BES Scene podsjetiće na bajke i basne našeg djetinstva. Dan kasnije organizovaće se program sa laureatom nagrade “Stara maslina” 2019. Dejanom Đonovićem.

“Novogodišnja plesna čarolija” naziv je tradicionalnog nastupa Plesnog kluba “Habanera” 25. decembra, a 26. je na programu “Koncert u podne”, interaktivni novogodišnji muzički događaj u kome će djeca uživati družeći se sa pedagozima – mr Aleksandrom Vojvodić Jovović, mr Mirom Kruščićem i đacima Muzičke škole “Petar II Petrović Njegoš”. Predstava “Kapetan Džon Piplfoks” glumaca DES scene predviđena je za 27. decembar, a za 28. koncert barskog hora “Zima”.

Pretposljednji dan Festivala, 28. decembar, rezervisan je za dječji film “Crvenkapa”, a posljednji za druženje sa barskim Djeda Mrazom Rajkom Joličićem.

Od 27. do 29. decembra u holu Doma kulture biće organizovane besplatne kreativne radionice i Sajam barskih kreativaca.

Share.

Comments are closed.