NVO Portret i Klupko organizuju humanitarni koncert hip-hop sastava Da Wreck

U sklopu programa „Vrijeme je za mlade“ i projekta „EMPATHY-JA, SOLIDARY – TI“, NVO „Portret“ i Klub mladih volontera „Klupko“, u ponedjeljak 20. septembra u 19 sati, na Ljetnjoj sceni Doma kulture, organizuju 2. afirmativnu akciju, uz promociju benda „Da Wreck“. Veče će biti humanitarnog karaktera, a prikupljena sredstva biće donirana Narodnoj kuhinji, koju vodi NVU „Žene Bara“.


Barski hip-hop sastav „Da Wreck“ premijerno će publici predstaviti nove pjesme sa njihovog nedavno objavljenog albuma “Sedam”.

 Ovaj sastav čine tri MC-a: Luka Martinović koji nastupa pod pseudonimom FosilVuk Martinović Lowki i Ilija Tomović Komesar, kao i producenti Petar Ljubenko aka Fly Killa i Deniz Hodžić MND. Za njih kažu da su osvježenje na crnogorskoj oskudnoj rep sceni.

Novim projektom su, kako ističu, publici željeli da predstave moderniji zvuk.

”Cilj ovog projekta je da pokažemo da u Crnoj Gori postoji zvuk koji nije zastupljen na ovim prostorima”, rekao je nedavno, povodom izlaska novog albuma, producent Petar Ljubenko.


Album “Sedam” čini osam pjesama: “A joj”, “Beskonačno skila”, “Grizeldisimo”, “Artiljerija”, “Kipim Stari”, “Enderdir”, “Hmnja” i “Naše Djelo”. Sa sastavom “Da Wreck-a” su na ovom albumu sarađivali i neki od već afirmisanih repera: RandomJoe Shua Kizz i Pe3il.

”Grizeldisimo’’ je za sada jedina pjesma za koju su radili spot. U njegovom stvaranju je učestvovao producent grupe Petar Ljubenko, dok mu je pomoć pri snimanju, pružio barski reper Miloš Medojević poznatiji kao Princip.


Organizator koncerta, Klub mladih volontera „Klupko”, djeluje u skopu Centra za istraživanje, edukaciju i psihološko savjetovanje “PORTRET”. Osnovan je u martu 2019.godine i ima 40 članova. Za projekat “EMPATHY-JA, SOLIDARY-TI”, su dobili podršku Fonda za aktivno gradjanstvo fAKT iz Podgorice, u okviru programa “Vrijeme je za mlade”, zahvaljujući Balkan Trust for Democracy The German Marshall Funf of the United States i USAID – USA Agency for International Development. U sklopu ovog projekta organizovali su niz aktivnosti, sa ciljem da doprinesu poboljšanju položaja mladih u našoj zajednici.


Share.

Comments are closed.