Od 25. maja kreće upis u Muzičku školu

JU Škola za osnovno muzičko obrazovanje “Petar II Petrović Njegoš” Bar, od 25. maja do 3. juna organizuje upis novih učenika u I i II razred, za školsku 2022/23. godinu. 

„Devetogodišnje muzičko obrazovanje obuhvata nastavu iz instrumenata violina, violončelo, klavir, harmonika, flauta, truba i gitara, dok muzičko obrazovanje u trajanju od tri godine, podrazumijeva nastavu iz solo pjevanja. Upis će početi 25. maja i trajaće do 3. juna 2022. godine, elektronskim putem na sajtu www.upisi.me i u prostorijama Škole, radnim danima od devet 14 časova“, saopštila je direktorica Muzičke škole, Danka Popović. 

Objašnjava da pravo na upis u prvi razred devetogodišnjeg muzičkog obrazovanja imaju djeca koja navršavaju šest godina, dok u prvi razred trogodišnjeg muzičkog obrazovanja ona koja navršavaju 12 godina.

„Djeca koja se prvi put prijavljuju za upis u školu sa navršenih sedam i osam godina, imaju mogućnost da se upišu direktno u drugi razred bez pohađanja prethodnog. Škola ih raspoređuje na instrumente po njihovom afinitetu i prema raspoloživosti slobodnih mjesta“, kaže Popović.

Za upis u I razred osnovnog muzičkog obrazovanja, odnosno II razred devetogodišnjeg obrazovanja direktno, škola organizuje prijemni ispit za provjeru muzičkih i motoričkih sposobnosti: provjera sluha (pjevanje izabrane dječje pjesme po slobodnom izboru), provjera muzičke memorije (ponavljanje melodija koje nastavnik svira na klaviru), provjera osjećaja za ritam (ponavljanje ritma kucanjem ili tapšanjem) i razgovor sa kandidatom.

„Sva prijavljena djeca biće obaviještena o terminima provjere muzičkih i motoričkih sposobnosti“, zaključuje direktorica ŠOMO „Petar Petrović Njegoš“.

Share.

Comments are closed.