Od posljedica moždanog udara preminuo dr Rajko Šupić

Sinoć je u barskoj bolnici, od posljedica moždanog udara, preminuo dr Rajko Šupić.

Rođen je 1955. godine u Nikšiću, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Beogradu, a uporedo je studirao i Likovnu akademiju. Sa 29 godina stekao je dvije visokoškolske diplome, sa visokom prosječnom ocjenom i odsluženim vojnim rokom.

Kao ljekar počeo je da radi 1985. u barskoj bolnici i Domu zdravlja. Radio je i u svim turističkim ambulantama na području opštine. O posvećenosti poslu, svjedoči i podatak da je jedne godine, od 365 dana, imao 360 dežurstava. Bio je 106. ljekar u Crnoj Gori i član Ljekarske komore.

Ovaj tihi i skromni čovjek, kako i priliči, posebnima, bavio se elektronikom, fotografijom, radio-amaterizmom, slikarstvom i vajarstvom, a bio je i zaljubljenik u oldtimere. Stvarao je u svom ateljeu, kojeg danas krase brojni njegovi radovi. Sa svojim velikim prijateljem, poznatim vajarom Mijom Mijuškovićem, planirao je izložbu,a kao neostvarena, ostala je i njegova želja da objavi knjigu sa zanimljivom autobiografijom.

Prijatelji i kolege, kao i brojni pacijenti dr Rajka Šupića, koji su sa velikom tugom primili vijest o njegovoj smrti, pamte ga kao izuzetnog čovjeka, stručnjaka i humanistu.

Dr Rajko Šupić sahranjen je danas, u krugu najuže porodice, u rodnom selu Banjani, kod Nikšića.

Iza sebe je ostavio suprugu Ranku i kćerku Ivonu.

Share.

Comments are closed.