Odličan nastup grupe 9 na festivalu Rockstrikcija

Barska rock grupa „9“ priredila je odličan nastup na festivalu “Rockstrikcija 5” u Podgorici, dijeleći binu sa jednim od najboljih punk/core bendova sa ovih prostora, novosadskim “Ritmom nereda”.

Bio je to prvi veliki koncert ove grupe čiji zvuk leluja između bazičnog rocka, nu-metala, hard-cora i “skandinavskog rocka” u pjesmama sa melodičnom strukturom.

Izvodili su autorske kompozicije sa budućeg albuma, a najbolje je, očekivano, primljena “Slamka spasa”, novi ekranizovani singl. Uz svu ikonografiju koja krasi ovakve nastupe, od šutki i crowd surfinga do horskog pjevanja, bend je pokazao kompaktnost i usviranost, što se pokazalo kao dobitna kombinacija za uživanje velikog broja posjetilaca. Zanimljivo je da se u publici našlo gotovo stotinjak Barana koji su samo za ovu priliku došli u Podgoricu.

“Prezadovoljni smo nastupom. Publika je pjevala naše pjesme, što nas je posebno oduševilo, reakcija je bila više nego dobra. Nastavljamo u sličnom tempu, do ljeta bi trebale biti gotove još četiri pjesme, nakon čega slijedi izdavanje albuma”, rekao je nakon koncerta za Bar Info i Radio Bar Milić Šarović, vokal i gitarista grupe “9”.

Bend “9” čine, pored njega, Duško Srzentić, Džulijan Ilić i Ivan Ćetković. Okupili su se krajem 2022. godine sa ciljem stvaranja isključivo autorske rock muzike i plasiranja novijeg metal/core zvuka na scenu Crne Gore i regiona. Do sada je snimljeno pet pjesama koje se mogu naći na YouTube kanalu, kao i na platformama koje se bave distribucijom muzike.

Share.

Comments are closed.