Održan prvi samostalni koncert flautistkinje Petre Lekić

U Dvorcu kralja Nikole sinoć je održan prvi samostalni koncert flautistkinje Petre Lekić iz Bara, studentkinje druge godine koncertnog smjera Univerziteta za muziku i teatarske umjetnosti u Beču u klasi profesorice Karin Boneli.

Uz klavirsku pratnju Marije Vujanović, Petra Lekić je izvela djela iz klasičnog repertoara za flautu.

Sa sinocnjeg koncerta Petre Lekic u Dvorcu kralja Nikole

Gepostet von Kulturni centar Bar am Donnerstag, 6. Februar 2020

Rođena u Baru 2000.godine, Petra Lekić je svoje muzičko obrazovanje počela u Muzičkoj školi “Petar II Petrović Njegoš” u klasi profesorice Biljane Dedić. Tokom osnovnog školovanja osvajala brojne nagrade na državnim i međunarodnim takmičenjima.

Prvu godinu srednje škole završava u Školi za mlade talente “Andre Navara” u Podgorici, gdje srednjoškolsko obrazovanje nastavlja u umjetničkoj školi za muziku i balet “Vasa Pavić”,u klasi profesora Borisa Nikčevića.

U tom periodu učestvovala na brojnim državnim i značajnim međunarodnim takmičenjima u Italiji, Sloveniji i Srbiji gdje je uglavnom osvajala prve i druge nagrade, a svirala je i na koncertima združenih simfonijskih orkestara mladih Crne Gore i Albanije.

Nekoliko puta bila je učesnica ljetnjeg muzičkog kampa Ivanova Korita i muzičkog kampa u Toskani, a na bečki Univerzitet za muziku i teatarske umjetnosti primljena je sa 17 godina.

Talentovana barska flautistkinja usavršavala se kod: Paola Tabalionea, Žizele Mašejaki –Beer, Dejana Gavrića, Katarine Vračar, Feliksa Renglija,Hansgeorga Šmajsera i Marine Nenadović. Sa orkestrom Musikverein St.Pöllten, Petra Lekić je svirala i na Božićnom koncertu u Sent Poltenu.

Share.

Comments are closed.