Održan tradicionalni Božićni koktel Nove srpske demokratije

Opštinski odbor Nove srpske demokratije večeras je u hotelu „Sidro“ organizovao Božićni koktel.

“Želim vam da ovaj veliki praznik provedete u dobrom zdravlju i sreći, u duhu tolerancije i međusobnog poštovanja. Neka nam praznik Hristovog rođenja svima bude podsjetnik na važnost međusobnog poštovanja, zajedništva i solidarnosti u izgradnji boljeg i humanijeg društva. Svi zajedno moramo da nađemo snagu da gradimo bolju i sigurniju budućnost za sve nas, koja se temelji na hrišćanskim vrijednostima mira, sloge i ljubavi. Drago nam je što smo ovdje svi zajedno, jer su nam potrebne ideje i inspiracija kako bismo složno gradili prosperitet ovoga grada, našeg prelijepog Bara. U to ime, upućujem vam iskrene čestitke, uz tradicionalni hrišćanski pozdrav ’Mir Božiji, Hristos se rodi!’, kazao je pozdravljajući goste, predsjednik OO Nove srpske demokratije, Lazar Macanović.

On je podsjetio da je „na današnji datum, 1878. godine, kada je Bar oslobođen od turskih okupatora. Srpska pravoslavna crkva i njeno sveštenstvo tražili su da služe pomen oslobodiocima Bara, postradalima za krst časni i slobodu, u ove božićne dane prije 145 godina i to pred spomenikom podignutim njima u čast, 1881. godine, u Starom Baru.“

Koktelu su prisustvovali predsjednik i potpredsjednica barske URE  Darko Pekić i Ferida Peročević, odbornici u SO Bar, odbornik DF u SO Bar  dr Rade Stanisavljević, odbornik Demokrata u SO Bar Milan Nešković, odbornik Pokreta Evropa sad u SO Bar Darko Janković, izvršni direktor AD Luka Bar Ilija Pješčić, predsjednica barskog odbora Ujedinjene Crne Gore i odbornica u SO Bar Nela Dabanović, visoki funkcioner DEMOS-a Savo Vujošević, potpredsjednica Biram Crnu Goru-Biram Bar (BCG-BB) i odbornica u SO Bar Darinka Milošević, predsjednik OO BCG-BB Ljubomir Vukoslavčević, predsjednik OO Prava Crna Gora Bar Saša Golubović.

Share.

Comments are closed.