On-line izložba: Milicini uhvaćeni momenti

Ove subote zaključujemo serijal On-line Bar info izložbi, fotografijama Milice Pavlović iz Bara.

Milica je maturantkinja Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole, a pored toga bavi se pisanjem, volontiranjem i fotografijom.

“Fotografiju volim jer njome uspijevam da se poigram sa zakonima fizike i vrijeme ukrotim, tako da momenat zarobim u slici. Njome čuvam uspomene zauvijek, a ljepotu svega oko mene mogu da prikažem ostalima iz sopstvene perspektive. Fotografija mi daje slobodu da eksperimentišem, učim svakog dana, ali i da cijenim uspomene i ljepotu svega oko mene. Dok nijesam počela da se ‘bavim’ fotografijom (zapravo se samo igram sa kamerom na telefonu ili aparatom), nijesam ni shvaćala koliko je divnih stvari oko mene koje me okružuju”, kaže Milica o svom radu i fotografiji.

Ona je ljubitelj prirode, ljudi, životinja, pejzaža i još mnogo toga ali ono što je najviše inspiriše su ruke.

“Ono što najviše volim da slikam su ruke. Svakako nebo, oči, druženja, portrete, ali neobjašnjivo, a i najviše, ruke. Smatram da one kriju neku vrstu snage i magije koju malo ko cijeni. Ipak su ruke jedan od glavnih ‘alata’ za umjetnost, pa zašto i one ne bi same bile dio nečije umjetnosti”, objasnila je u razgovoru za Bar Info. 

Processed with VSCO with preset
Share.

Comments are closed.