Opština potpisala ugovor o suorganizaciji Međunarodnog rukometnog kampa

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević danas je potpisao ugovor o suorganizaciji drugog Međunarodnog rukometnog kampa „JR 4“,  proslavljene crnogorske rukometašice Jovanke Radičević.

Dušan Raičević je kazao da mu je posebna čast što dolazi do nastavka vrlo uspješne saradnje, nakon što je prošle godine u Baru održan prvi rukometni kamp „JR 4“.

Istakao je da se pozitivni efekti ne reflektuju samo na sport, već i na turističku sezonu, s obzirom da kamp počinje sa radom upravo na startu sezone.

Raičevića posebno raduje činjenica da će barska djeca moći da učestvuju u radu kampa, što će im omogućiti da steknu dragocjena znanja i iskustva. On je naglasio da su neki od najznačajnijih rezultata i medalja skovani upravo na pripremama u Baru.

„Želim da se zahvalim Opštini Bar, suorganizatoru mog drugog Međunarodnog kampa, na čelu sa predsjednikom Dušanom Raičevićem. Zadovoljstvo mi je što nastavljamo saradnju. Prošle godine sam prvi put, u ovom gradu sporta, organizovala svoj prvi međunarodni kamp, a sada se sve to nastavlja i jako se radujem zbog toga.”, kazala je Radičević.

„Vjerujem da će iz godine u godinu broj djece samo rasti i vjerujemo da će se jednog dana neka od mojih djevojčica naći u dresu reprezentacije Crne Gore.“ – zaključila je ona.

Kamp je sportsko-edukativnog karaktera i namijenjen je talentovanim djevojčicama koje se bave rukometom, uzrasta od 12 do 18 godina. Polaznice će i ove godine biti u prilici da usavršavaju svoje rukometne vještine koje će pružiti visokokvalifikovani rukometni stručnjaci, ali i da pohađaju razne obuke i radionice u oblasti sporta, psihologije, zdrave ishrane, borbe protiv nasilja, zabrane korišćenja nedozvoljenih supstanci i sl. Program obuhvata i zabavno-edukativne aktivnosti, izlete i druženja. Kamp će biti organizovan u periodu od 17. do 23. juna.

Sastanku su prisustvovali i predsjednik Skupštine opštine Bar Branislav Nenezić i sekretar Sekretarijata za sport i mlade Goran Simić. Zaključeno je da je održavanje kampa, po drugi put u našem gradu, potvrda zajedničke posvećenosti, koja mladim sportskim talentima omogućava izuzetnu priliku za usavršavanje,  podstiče razvoj prijateljstva među djecom, poštovanje različitosti, te razvoj timskog duha i saradnje.

Share.

Comments are closed.