OŠ Meksiko: Dani nauke, Dječja nedjelja, jesenji kros…

Učenici prvog razreda OŠ “Meksiko” su, zajedno sa učenicima od drugog do petog razreda, priredili lijep program povodom obilježavanja Dječje nedjelje u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Učiteljica Maja Lukolić je u ime Dječjeg saveza pozdravila prijem prvaka u članstvo i poželjela im puno uspjeha u školi i životu.

Tradicionalno, učenici prvog razreda su sa učiteljicama i vaspitačicama posadili po jednu maslinu u školskom vrtu.

U čast Dječje nedjelje prvaci su školsko dvorište ukrasili raznobojnim crtežima i veselim igrama, a za učenike od I do IX razreda organizovan je jesenji kros.

Nekoliko dana ranije, pedeset učenika osmog i devetog razreda, zajedno sa nastavnicima Marijanom Đurnić i Đokom Burzanovićem, posjetilo je Otvorene dane nauke u Podgorici. Učenici su učestvovali u nekim radionicama, na kojima su razmjenjivali stečena znanja, ali i naučili nešto novo.

Najbolji utisak na učenike, kažu u školi, ostavila je radionica “Virtuelna stvarnost”, gdje su se na licu mjesta, uz pomoć posebnih instrumenata, susreli sa postojećim i nepostojećim stvarima definisanim samo u računarskoj memoriji i na taj način čuli i osjetili virtuelni svijet. Za kraj, učenici su kroz radionicu “Zanimljiva robotika” sklapali i isprobali rad pojedinih modela robota.

Učenici su dobili na poklon periodni sistem elemenata, privjeske za ključeve, gumice, olovke, markere… Neki od njih se nijesu ustručavali da svoje utiske podijele i pred kamerama nacionalnih televizija. Dobro raspoloženje i druženje je trajalo tokom čitavog dana.

Share.

Comments are closed.