Osnovana politička partija Građanski pokret Crne Gore

Juče je zvanično osnovana politička partija Građanski pokret Crne Gore.

U saopštenju izdatom povodom toga, ističe se da je za predsjednika partije izabrana doc. dr Jelena Radonjić, a za potpredsjednike građanski aktivista, politkolog i komunikolog mr Demir Hodžić i ekološki aktivista Edin Šarkinović.

Na osnivačkoj skupšini su izabran i članovi GO, među kojima su Jelena Radonjić, Demir Hodžić, Edin Šarkinović, Zoran Božović, Lana Marović, Ersad Muratović, Dražen Tadić, Suad Šabotić, Esnaf Adrović, Haris Agović, Hajro Jašarović, Luka Bulatović, Adis Canović, Mišo Kujačić, Nikola Jukić, Predrag Mićunović, Adis Mahmutović, Mano Ciriković, Branko Maljević.   

„Partija je nastala iz potrebe da se građanima pruži Treći put – put pomirenja Crne Gore i afirmacije nadnacionalnog identiteta, društveno političke stabilnosti, bržeg i održivijeg ekonomskog razvoja. Iako je nakon 30. avgusta otpočeo proces promjene vlasti, odnosno kohabitacije nekad suprostavljenih političkih faktora, građani nisu osjetili značajne promjene, niti postoje jasne naznake da će do većih promjena doći. Naprotiv, društveno-politička scena je još nestabilnija. Sistem korupcije, nepotizma, partijskog zapošljavanja je i dalje na snazi. Sistem obrazovanja, zdravstva, sudstva se nastavlja urušavati u korist dosadašnjih političkih struktura. Zbog svega nabrojanog, sve veći broj građana Crne Gore je primoran i nastavlja odlaziti iz svoje domovine Crne Gore, a  građani koju nemaju ni tu opciju su izloženi pukom preživljavanju od danas do sjutra, psihičkoj torturi od strane trenutnog političko kohabitacionog faktora, kao i strahu od među etničkih sukoba.

Zbog svega navedenog, očito je da je potrebno osvježenje na crnogorskoj političkoj sceni. Mi to jesmo i to ćemo biti. Svim predstavnicima medija, političkih partija i nevladinih organizacija smo na raspolaganju za saradnju koja je u korist svih građana Crne Gore“, kaže se u saopštenju nove partije.

Share.

Comments are closed.