Otpočela Humanitarna nedjelja sporta – Za naše stare

Humanitarna nedjelja sporta – “Za naše stare“, počela je juče na terenu u Makedonskom naselju košarkaškim turnirom „3×3“. Turnir i ovu humanitarnu akciju otvorio je naš proslavljeni košarkaš Nikola Vučević.

„Drago nam je što nas je svojim prisustvom počastvovao Nikola Vučević, prije svega, zaista veliki čovjek, a onda i jedan od najvećih sportista na planeti“, kazao je za Radio Bar i Bar Info Josif Božović, organizator i pokretač ove humanitarne akcije.

Na turniru je učestvovalo 14 ekipa, a bilo je organizovano i takmičenje u trojkama, u muškoj i ženskoj kategoriji.

Danas u 17:00 u Klubu penzionera biće održano takmičenje u šahu i boćanju. Utorak i srijeda rezervisani su za odbojku na pijesku kraj kafića „Cuba libre“ u Sutormoru. U četvrtak je na programu streličarstvo ispred Crvene banke, na Crkvicama, u petak se igra bilijar u klubu „Holivud“, a u subotu turnir u basketu „3 na 3“ za seniore na“Arena“ terenu kraj Gimnazije. Turnir u malom fudbalu zakazan je za nedjelju 18. jula u „Bombonjeri“, kod OŠ „Meksiko“.

 „Turnir u basketu ‘3 na 3’ će sigurno biti i najneizvjesnije takmičenje. Već imamo dosta prijavljenih, ali iskoristiću priliku da još jednom pozovem da nam se pridruže svi koji žele da učestvuju“, istakao je Božović.

Svečano zatvaranje humanitarne akcije biće upriličeno u ponedjeljak, 19. jula, na Ljetnjoj pozornici, kada će biti i uručene zahvalnice učesnicima.

Božović je podsjetio da će sav prihod biti doniran humanitarnim organizacijama koje su tokom pandemije Covid-19 pomagale našim starima – OO „Crveni krst“ Bar, NVU „Žene Bara“, Caritasu Barske nadbiskupije, „Kolu srpskih sestara“ i NVO „Orijent“.

Svi koji žele da učestvuju u ovoj humanitarnoj akciji mogu se informisati na Facebook i Instagram profilu @za.nase.stare ili na tel.br 067/492-157.

Share.

Comments are closed.