Otvorena izložba radova sa Likovne kolonije

U organizaciji “Kreativnog haba” ispred Palate 85 u Starom gradu,  sinoć je otvorena izložba radova nastalih na prvoj Likovnoj koloniji.

Svoj talenat i ljubav prema radu i profesiji, ovog puta iznijeli su akademski umjetnici Ina Martinović, Ana Šćekić, Irvin Masličić, Aleksa Tomović i Marko Rakonjac, zahvaljujući logističkoj podršci Kulturnog centra Bar, Starog grada i “Kreativnog hab”- a, kao glavnog organizatora ovog programa.

“Obogaćen još jednim kulturno-umjetničkim događajem, ‘Kreativni hab’ nastoji da proširi slojevitost i višeznačnost prostora u kome se nalazi i na taj način, kroz umjetnost, doprinese boljem položaju naše kulture”, kazala je otvarajući izložbu akadermska vajarka mr Maja Čakalović, projektna menadžera Hab- a.

Prva Likovna kolonija održana je od 5 do 10.jula. Umjetnici su boravili u “Kreativnom hab”-u i stvarali u inspirativnom srednjovjekovnom okruženju. Publici su se predstavili sa po dva rada.

“Osnovni cilj kolonije je stvaranje umjetničkih djela, dalji razvoj kulture i umjetnosti u sredini koja ima bogatu umjetničku tradiciju, zatim, afirmacija barskog kraja i prirodnih ljepota, te njegovanje istorijskih i kulturnih veza, a na kraju i stvaranje fonda umjetničkih djela i stalne postavke kolonije”, kazala je mr Maja Čakalović za Radio Bar i Bar info.

Share.

Comments are closed.