Parlamentarni izbori, 5. avg: SD, Crno na bijelo, SDP, SCG

Đokić: U SD-u na hiljade omladinaca, i dalje nam prilaze

“U Socijaldemokratama trenutno ima više hiljada omladinaca i još nam prilaze”, poručio je Emil Đokić, predsjednik Omladine SD-a. On se osvrnuo i na aktuelnu predizbornu kampanju i istakao: “Da nas podržavaju sjajni mladi ljudi, vidi se i kroz kampanju “Mi odlučujemo”. To je kampanja SD-a u kojoj je mladost Crne Gore odlučila da, umjesto neobaveznog komentarisanja situacije, stane pred kameru i kaže ono što misli. I prije svega ova kampanja razbija predrasude o tome da mlade ne interesuje politika. I te kako ih interesuje, ali ne iz opskurnih motiva, nego zato što hoće da se pitaju, a ne da budu dekor”.

Naglasio je i da je SD to davno prepoznao. “Zato se kod nas mladi i te kako pitaju. Ne samo pukim procentima, već istinskim uvažavanjem i uticajem koji imamo u procesu donošenja odluka. Nema predrasuda i ni zrna sumnje u vještine i sposobnosti nas, mladih ljudi. A mi dato povjerenje uspješno opravdavamo.”

Đokić je istakao da je Omladina Socijaldemokrata prepoznata kao ozbiljna organizacija, o čemu kako je kazao, govori i to da je više hiljada mladih ljudi sada dio ove socijaldemokratske porodice.

“Ponosno ističemo i da smo za samo protekle dvije godine organizovali više od 130 akcija, a naši omladinci su bili uspješni učesnici više od 60 edukativnih programa”, naveo je Đokić. 

On je dodao: “Želimo da naša mladost odrasta, obrazuje se i usavršava u državi koja njeguje kulturu i umjetnost, koja  može ponuditi  kvalitet, neuprljan kičem,  jeftinim i neprimjerenim sadržajima. Ovo društvo biće onoliko bolje za nas, koliko ga mi takvim učinimo. Zato otvoreno pružamo ruku svima koji vjeruju da Crna Gora može svojim mladima da obezbijedi dostojan život. MI smatramo da Socijaldemokrate mogu biti predvodnici ka tom cilju.”

***

iverzitetska profesorica Biljana Maslovarić podržala platformu “Crno na bijelo”

Univerzitetska profesorica dr Biljana Maslovarić podržala je danas platformu Crno na bijelo, saopštili su iz medijskog tima ove platforme.

Maslovarić u podršci kaže da je potpisala platformu “Crno na bijelo” iz najdubljeg uvjerenja da Crna Gora mora postati slobodna i građanska država, jednakih prava za sve u njoj.

“Svjesna da više niko ne može da gleda ravnodušno na to što su nam institucije slabe, što nam društvo nije pravično, što zakoni ne važe za sve građane ove države. U obrazovnom sistemu mora doći do kvalitativne promjene tako da mladi budu u centru vaspitno – obrazovnog rada. Dakle, govorimo o promjeni obrazovnog sistema gdje se omogućava participacija i otvoreni dijalog svih zainteresovanih strana, a u prvom redu djece i mladih, njihovih roditelja i nastavnika”, kazala je Maslovarić u podršci platformi “Crno na bijelo”.

Maslovarić poručuje i da škola mora postati mjesto gdje se funkcionalno radi i kritički promišlja i gdje se živi, a ne priprema za život!

“Obrazujemo se svi cijeli život i zato moramo razumjeti i da se u školi mora i živjeti stvarni život. Platforma “Crno na bijelo” nije politička pilula za brzo rješavanje višedecenijski nagomilanih problema, već slobodna platforma za slobodno društvo. Ona okuplja slobodne ljude, koji su izgradili svoj život na profesionalnim i etičkim principima i koji su spremni da svoja stečena znanja usmjere u razvoj naše zajednice na osnovu najvećih demokratskih vrijednosti”, ističe ona.

Kaže i da je vjera i nada u dobro, časno, pravično društvo nasušna potreba svakog građanina Crne Gore.

“Samo zajedno, vjerujući u društvo zasnovano na vrijednostima, možemo spasiti i nas i našu Crnu Goru. Put je dug, na to moramo svi računati, ali put koji nije popločan nadom i vizijom, nije ni put već ovo što živimo skoro tri decenije – političke partije postoje radi sebe samih, a ne radi nas – građana”, ustvrđuje Maslovarić.

Ona u podršci navodi i da platforma “Crno na bijelo” ima tu snagu – “snagu slobodnog i časnog čovjeka koji će svojim radom utkati civilizacijske i evropske vrijednosti u društveno tkivo Crne Gore”.

“Želim da zajedno gradimo naše društvo i da ga sa periferije Evrope vratimo u društvo zemalja u kojima je građanin taj zbog kojeg sve stvoreno postoji. Platforma “Crno na bijelo” nije politički izborni projekat, već građanski pokret za slobodne i srećne građane u slobodnoj i srećnoj zemlji, za našu Crnu Goru jer domovina se voli i vodi srcem i pameću!”, poručuje na kraju Maslovarić.

Prof. dr Biljana Maslovarić iza svoje dosadašnje karijere ima nebrojano projekata u oblasti prosvjete, integracije i inkluzije manjinskih grupa u društvene tokove te raznih društvenih aktivnosti i događaja.

***

Striković: Tužilaštvo da ispita nezakonite radnje ministra Hrapovića

“SDP poziva Tužilaštvo da odmah ispita nove nezakonite radnje ministra zdravlja Kenana Hrapovića, koje je utvrdio Upravni sud a tiču se nezakonite raspodjele milion eura državnog novca NVO sektoru.

Skandal ministar zdravlja ovime ispisuje još jednu stranicu nezakonitog i neetičkog ponašanja zbog čega je već odavno morao podnijeti ostavku ili biti razriješen. Svakako, prije izvjesnog pravnog procesuiranja od strane nadležnih organa zbog niza afera u kojima je akter.

Podsjećamo da je nedavno Državna revizorska institucija donijela mišljenje po kojem su samo 4 objekta koja se rade u okviru zdravstvenog sistema “poskupili” 11 miliona eura za godinu dana. Milionske ugradnje ministra Hrapovića su najbolje objašnjenja života na visokoj nozi kojim se Hrapović hvali a što građani svakodnevno mogu vidjeti na raznim medijskim platformama.

Zato bi, poslije nalaza Upravnog suda i DRI, jedino logično bilo da se o radnjama Hrapovića izjasni i najpozvanija državna institucija u njegovom slučaju – Tužilaštvo, jer je očigledno da će za odlazećim ministrom ostati brojni tragovi finansijskih mahinacija i malverzacija.

Podsjećamo i da se budžet ministarstva zdravlja  povećao sa 199 miliona na 281 milion za samo 3 godine,a da su naši ljekari najmanje plaćeni u regionu, pacijenti nezadovoljni listama čekanja, medicinske sestre nam odlaze, a jedini ko je zadovoljan stanjem je upravo ministar Hrapović.

Kako i ne bi kad ugradnja ide dobro a milioni kapaju.

Luj Viton ministru ćemo, kako smo obećali, iznajmiti stan preko puta Tužilaštva, kako ne bi morao po vrućini da dolazi svako malo, jer je očigledno da će, kao i njegove partijske kolege, imati dosta toga da ispriča”,  navodi se u saopštenju koje potpisuje Dr Adnan Striković, potpredsjednik SDP i kandidat za poslanika na listi “SDP – Jaka Crna Gora”.

***

Socijalisti Crne Gore predali izbornu listu

Socijalisti su sinoć predali Državnoj izbornoj komisiji poslaničku listu „Snežana Jonica – Socijalisti Crne Gore – Da živimo kao Jugosloveni“, za parlamentarne izbore zakazane za 30. avgusta.

Nosilac liste je predsjednica Socijalista Snežana Jonica.

Na poslaničkoj listi nalazi se jednak broj muškaraca i žena, koji su naizmjenično raspoređeni na listi.

Share.

Comments are closed.