Parlamentarni izbori, saopštenja, 31. jul – SDP, SD

SD: Klica: Socijaldemokrate savjesno upravljaju nacionalnim parkovima

Broj posjetilaca nacionalnih parkova je u 2019. godini dostigao rekordnih 590 hiljada, što je rast od 80% u odnosu na dvije godine ranije. Prihodi su uvećani za 60%, a ostvarena dobit najbolji je poslovni rezultat od osnivanja ovog Javnog preduzeća. To je poručio direktor JP NP Elvir Klica. Dodatno, rekao je da je broj prijava za protivpravne aktivnosti značajno povećan: sa nešto preko 100 prijava prije nekoliko godina na 311 prošle godine.

Kako je poručio Klica: “Socijaldemokrate znaju da se prirodni resursi neće čuvati sami od sebe, već da je potrebna ogromna volja, zalaganje i znanje, da bi ostali to što jesu: biseri naše države. Najmlađi su stalno u vrhu prioriteta, te smo, na primjer, za 70 000 osnovaca izradili besplatne ulaznice za nacionalne parkove koje će koristiti tokom čitavog osnovnog školovanja! Dodatno,  unaprijedili smo sistem kontrole i naplate ulaznica, a kreirali smo i mobilnu aplikaciju i web platformu.”

On je istakao da je značajno zajedničko postignuće i to što je ulcinjska Solana postala treće Ramsar područje u Crnoj Gori, a bukove šume Biogradske gore će se uskoro naći na UNESCO sajtu.

“Sve navedeno i još mnogo toga, mjerljivi su rezultati, jer smo Mi, Socijaldemokrate pokazali da imamo volju i znanje, zato ćemo nastaviti da radimo i realizujemo planove za dobrobit svih, svjesni da novi izazovi nameću potrebu da budemo još uporniji i istrajniji.”

***

SDP: Bojan Zeković: Usvajanjem Zakona o penzijskom invalidskom osiguranju otklonjena je velika nepravda prema sadašnjim i budućim penzionerima

Usvajanjem Zakona o penzijskom invalidskom osiguranju otklonjena je velika nepravda prema sadašnjim i budućim penzionerima zbog čega SDP osjeća veliku političku i moralnu satisfakciju što je naša jednogodišnja uporna borba rezultirala boljim položajem za crnogorske penzionere.

Ovo je prije svega pobjeda pravde, pobjeda građanske inicijative koju je pokrenuo SDP u kojoj je bio uključen veliki broj građana, sindikata koji su se zalagali za Zakon koji briše nepravdu prema velikom broju naših gradjana.

SDP se zahvaljuje hiljadama građana širom Crne Gore koji su svojim potpisom podržali našu inicijativu za izmjene zakona o PIO . Bez pritiska gradjana čije zahtjeve je SDP samo politički artikulisao i uporno zastupao ne bismo došli do ovog zajedničkog rezultata.

Veoma je važno istaći i zalaganje sindikata i odati im priznanje za posvećenost ovom pitanju, kao i svim ostalima koji su u novom Zakonom o PIO vidjeli borbu za javni interes i ispravljanje nepravde.

Naši penzioneri, oni koji su gradili ovu zemlju i razvijali Crnu Goru, konačno mogu osjetiti bar zrno pravde. Njihov položaj će se poboljšati ali će i dalje ostati daleko od zasluženog. Pokušaji da se penzioneri predstave kao teret koji moramo trpjeti zbog naše humanosti duboko je nepravedan prema ljudima koji su gradili našu zemlju.

SDP će u godinama pred nama nastaviti da se bori za dalje unaprjeđenje nihovog materijalnog položaja.

Jaka Crna Gora podrazumijeva pravdu za naše penzionere!

Share.

Comments are closed.