Pelević i Okuka preplivali tradicionalnu rutu maratona od Sutomora do Bara

Profesor fizičkog vaspitanja i vlasnik Plivačko-vaterpolo kluba Mornar Bar, Đorđe Okuka i Dalibor Pelević, rukovodilac kancelarije brodara MSC za Crnu Goru i doktorand na Pomorskom fakultetu Kotor, danas su preplivali tradicionalnu rutu plivačkog maratona od hotela “Sozina” u Sutomoru do hotela “Princess” u Baru.

“Današnjim plivanjem u dužini od 7.3km želimo da se prisjetimo tradicionalne manifestacije “Kup Obale Montenegro” Plivački maraton Sutomore-Bar koji se u našem gradu organizovao od 1980-2009.god. i po čemu je naš grad bio poznat. Takođe,u skladu sa dokumentom Strateškog plana razvoja Opštine Bar 2020-2025. gdje se ističe potreba izgradnje zatvorenog bazena, želimo da podržimo inicijativu izgradnje zatvorenog bazena koji će zaokružiti sportsku ponudu grada, a ujedno plivanje i vaterpolo u Baru podići na značajno veći nivo”, kazali su organizatori.

Pelević, koji je jedan od predlagača “Strategije za razvoj pomorske privrede Crne Gore 2020-2030” ističe da razvojem logističkih aktivnosti preko Luke Bar, sam grad će imati priliku za ubiranje značajno većih prihoda od predmetnih poslovnih aktivnosti, što će finansiranje izgradnje zatvorenog bazena napraviti mogućim.

Pelević, kome je ovo prvi put posle 20 godina da pliva rutu maratona ističe da mu je zadovoljstvo što je danas mogao da pliva sa svojim trenerom iz tog vremena iako ih je jak južni vjetar značajno spriječio da ostvare bolje vrijeme nego 2000. Godine.

Share.

Comments are closed.