Perak: Premijer me pozvao na sastanak u srijedu

Predrag Perak, predstavnik NVO „Plava planeta“ koja se bavi problemima djece sa smetnjama u razvoju, dočekao je danas ispred Kliničkog centra premijera Dritana Abazovića.

Saznanje da će premijer sa ministrom zdravlja obići Urgentni centar, Perak je iskoristio da sačeka Abazovića i upozna ga sa problemima sa kojima se svakodnevno suočavaju ova djeca, njihovi roditelji ili staratelji.

Podsjetimo, „Plava planeta“ se, između ostalog, zalaže i za adekvatno liječenje i tretman djece sa smetnjama u razvoju, a već duže vrijeme aktivisti ove NVO ukazuju na neophodnost izgradnje Centra za liječenje ovih mališana.

„Znao sam da će premijer Abazović danas obići Urgentni centar, pa sam ga sačekao sa transparentom na kome je pisalo: ‘Premijeru, naša djeca nisu igračke’. Nakon obilaska sreli smo se ispred Kliničkog centra i on me je pozvao na sastanak u srijedu ujutro“, kazao je u razgovoru za Radio Bar i Bar Info Predrag Perak.

Do sada, podsjeća Perak, odgovora nadležnih (iako su prije mjesec protestovali ispred Vlade, a prošlog vikenda organizovali polučasovnu blokadu Jadranske magistrale kod tunela Sozina) još uvijek nema.

Stric i staratelj dječaka Kristijana poručuje da neće odustati, a vjeruje da će sastanak sa premijerom, i pored toga što je Abazović danas kazao da „misli da ta problematika nije njegova odgovornost“ dovesti do pomaka u rješavanju makar dijela problema sa kojima se suočavaju djeca sa smetnjama u razvoju, ali i oni koji ih vole, brinu o njima i cjelodnevno su im posvećeni.

Share.

Comments are closed.