Počele 14. Sportske igre Mrkojevići 2023.

U organizaciji NVU Sportski talenat juče su na Velikom Pijesku, takmičenjem u plivanju i skokovima u vodu, počele 14. Sportske igre Mrkojevići 2023.

“ Zbog talasa koji su zahtjevali povećan oprez za bezbjednost svih takmičara, u jednom trenutku je bio upitan početak današnjeg programa. Čestitam svim takmičarima na učešću, kao i publici koja je došla da otprati plivačke trke i skokove u vodu.Nadamo se da ćemo ovakve susrete imati i tokom septembra ove godine, djeca i mladi vole vještine koje se mogu primjenjivati van terena i dvorane” kazao je Elvir Bajramović, koordinator manifestacije.

U kategoriji plivanje, rekreativci, najbolji je bio Darko Kozarski, ispred Milisava Macanovića i Stelle Kozarski.

Ammar Smajić bio je prvi, Heril Perazić drugi, a Tarik Mustafić treći u kategoriji U-15.

Faruk Međedović bio je najbrži u kategorji U-10, drugi je bio Amar Perazić a treći Alan Mehmedović.

Aleksandr Petrov bio je prvi u kategoriji U-9, za njim  je stigao Dajan Šabazović.

U kategoriji U 15 – žene, prva je bila Ema Perazić, ispred Iris Ljumović i Klare Tomović.

U kategoriji U 10, najbolja je bila Asia Ceković, ispred Amine Useinović i Hane Međedović.

U skokovima u vodu, kategorija stariji rekreativci prvo mjesto osvojio je Irfan Perazić, drugo Milan Lilić, treće Ajdin B. Perazić.

U kategoriji mlađi rekreativci najbolji su bili Iris Ljumović, Adin Hasković i Stefan Polović.

U kategoriji U 13, najbolji je bio Bodin Ceković, slijede Davor Rašketić i Aldin Čantić.

Organizatori se zahvaljuju sudijama (skokovi u vodu), kao i bezbjednosnoj redarskoj službi tokom plivačke trke najmlađih, Neđeljku Đuroviću, Asmiru Tokiću i Filipu Matoviću, kao i Ismetu Peraziću i Darku Kozarskom. Glavni zapisničar bio je Amir Mačkić.

Za bezbjednost takmičara rekreativaca tokom plivačke trke brinuli su članovi Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama.

Glavni koordinator u bezbjednosti najmlađih takmičara, bio je Asmir Tokić.

“Zahvalnost sugujemo i članovima ZU Dom zdravlja Bar na podršci u zdrastvenoj zaštiti takmičara, kao i vlasnicima “Kalamper Hotel & Spa” (“Klamper beach”) na ustupanju plažnog dijela i osvježenju za takmičare i vlasnicima plažnog dijela “Tropski Bar” na Velikom Pijesku, odnosno, vlasnicima parking servisa “Lasta” za besplatan parking. Sportske igre u Mrkojevićima snastavljaju se takmičenjima u malom fudbalu, odbojci, mini odbojci, tenisu, stonom tenisu, streljaštvu i glinenim golubovima. Poslednji dan manifestacije je planiran za 29.avgust” poručio je Bajramović.

Share.

Comments are closed.