Podrška zapošljavanju mladih – lijep projekat brojnih partnera

U sklopu projekta “Your Job – EU”- potpora zapošljivosti mladih u prekograničnom području BiH – CG, kojeg sprovodi Caritas Bosne i Hercegovine sa partnerima – Udruženje za razvoj kompetencija „S.K.I.L.L.S.“, Biznis start up centar Bar, Caritas Barske nadbiskupije i Fondacija Mozaik, a finansira ga Europska unija, 25 mladih iz BiH i Crne Gore biće odabrano za učešće na obuci “Inkubator poslovnih ideja” u Sarajevu od 15. do 17. februara 2023. godine.

“Obuka će biti organizovana u okviru lonac.pro zajednice. Troškove obuke i smještaja snosi organizator. Nakon obuke mladi mogu prijaviti svoju poslovnu ideju za finansijsku podršku do 5.000 eura. Caritas BiH poziva mlade koji imaju poslovne ideje da se prijave na ‘Your Job’ obuku Inkubator poslovnih ideja. Mladi iz BIH i Crne Gore, od 18 do 35 godina, koji imaju poslovnu ideju ili registrovan startup do tri godine, mogu se prijaviti na link https://www.cognitoforms.com/MozaikFoundation/YOURJOB . Rok prijave 25. januar 2023. godine”, navodi se u pozivu organizatora.  

Detaljne informacije o javnom pozivu zainteresovani mogu naći na linku https://lonac.pro/…/caritas-poziva-mlade-koji-imaju…

Share.

Comments are closed.