Poetsko veče i performans u susret Danima evropske kulturne baštine

JP Kulturni centar Bar kandidovao je kod Ministarstva kulture dva projekta vezana za Evropsku kulturnu baštinu pod nazivom : “Poetsko more i mostovi” – veče poezije i Učimo istoriju kroz priču “Jedan dan princeza Petrović“.

Događaj “Poetsko more i mostovi” je veče poezije čiji je moto “Jedna muza traži i nalazi drugu, a svi potoci poezije se slivaju u veliko zajedničko more” (Fridrih fon Šlegel).

Novo i drugačije predstavljanje djela crnogorske nematerijalne kulturne baštine govorenjem poezije cnogorskih pjesnika na različitim evropskim jezicima (engleskom, francuskom, italijanskom, njemačkom i španskom, albanskom i ruskom).

Zbog ograničenog broja posjetilaca i poštovanja mjera NKT-a događaj se snima i biće emitovan na sajtu i facebook stranici Kulturnog centra Bar, uz mogućnost postavljanja linka na zvaničnom sajtu i facebook stranici Opštine Bar.

“Poetsko more i mostovi” – veče poezije održaće se u Dvorcu kralja Nikole, 02.10.2020.godine sa početkom u 20.00h

Performans učimo istoriju kroz priču “Jedan dan princeza Petrović” odigraće se u Dvorcu kralja Nikole, a imaće i svoj video zapis ili kratki film. Snimanje će početi u petak 02.10.2020. godine.

Video zapis će omogućiti osnovcima, kako barskih osnovnih škola tako i njihovim drugarima-posjetiocima Muzeja širom Crne Gore da kroz zanimljive priče ( bazirane na istorijskim činjenicama) upoznaju tradiciju i istoriju Crne Gore a u isto vrijeme i ličnost, život i posebnost princeza Petrović. Kroz istraživanje i igru dobijaju potpuniju sliku o životu princeza a samim tim nalaze i sponu između sadašnjeg vremena i godina u kojima su princeze živjele.

Događaj se snima i online emituje na sajtu i facebook stranici Kulturnog centra Bar.

Share.

Comments are closed.